Když se řekne Bejrút, většině lidí vyskočí obrazy války, špionážních filmů, bídy a utrpení. Jenže to je tak daleko od pravdy, že to snad ani dál být nemůže. Libanonské hlavní město je centrem kaváren, čajoven, nádherných historických vykopávek i barokních domů. Je sídlem i velmi bohatých lidí, kteří mají byty, jako je právě tento.

Byt je v komplexu nazvaném One Oak 3&4 B2 a zabírá dvě podlaží o celkové ploše 700 m2. Autorem interiéru je ateliér Askdeco, konkrétně jeho spoluzakladatel Nisrine Nasr. Za ním majitelé přišli s konkrétními představami, jak by měl byt vypadat. Jenže postupně se zjistilo, že vlastně to úplně neví. Měli představu, která ale tak nějak neodpovídala tomu, jaký byl byt. A tak Nasr vytvořil moderní industriální prostor, který je vyplněn teplými ornamenty.

Dvoupodlažní penthouse má výhodu v tom, že odděluje společenské prostory od těch osobních. Ta společenská část má velký společný prostor, který je vyplněný zajímavými obrazy, dodávajícími prostoru barvy a teplo. Industriální prostor pak doplňují supermoderní doplňky, jako je high-end kulečník Toulet nebo stolní fotbal, který do moderního designu navrhla firma Teckell.

Tlumené tóny stěn doplňuje vybavení s výraznými barvami a hlavně výhled z oken na nádherné modré Středozemní moře nebo barevné domy na druhé straně.

Po točitých schodech se dostane rodina do druhého patra, kde jsou luxusní ložnice, soukromá kuchyně, koupelna s volně stojící vanou atd.