1. Bambulky a střapce

Teplé deky a plédy přehozené přes gauč, křeslo či postel zútulní interiér zejména za chladných dnů. Nový šmrnc jim dodáte, když je olemujete střapci nebo veselými bambulkami různých barev. Podívejte se na video, jak takový vlněný střapec jednoduše vyrobit:

2. Mašle na sprchový závěs

Na fotografiích luxusních koupelen vídáme samé skleněné zástěny, nicméně spousta lidí se z finančních důvodů musí spokojit se starým závěsem. Pokud můžete, investujte do nového, koupelna hned prokoukne. A když nemůžete, zkuste čarovat se stužkami a mašlemi, jako vidíte na obrázku.

3. Závěsy různých barev

Kontrastujících barev se většinou bojíme. Promíchání barevných záclon ale může vypadat hravě a zajímavě. Jestliže máte obývák laděný do neutrálních, tlumených barev, okno hrající barvami nebude působit přeplácaně.

4. Ozdobné konzole na okno

Menším oknům, kde záclony ani nemáte, mohou slušet ozdobné kovové konzole, které za jiných okolností podpírají polici nebo venkovní lampu. Byť jde o dekorativní retro prvek, nemusíme ho vyloučit ani z moderně pojatých interiérů.

5. Zarámovaná televize

Ploché obrazovky ovládly trh, lidem se ale přestávají líbit jen tak zavěšené na zdi nebo postavené na skříňku s dráty visícími všude okolo. Zručný kutil nebo truhlář vám pomůže vyrobit rám, který dodá televiznímu koutu zcela nový vzhled a dráty elegantně schová.

6. Rámečky kolem vypínačů

Máte někde schované rámečky na fotografie, které jste nikde nevystavili? Zkuste jimi orámovat vypínače. Je to naprostá drobnost, ale udělá vám radost. Půvab přeci leží v detailech.

7. Postel s nebesy

S lehkými záclonkami okolo lůžka si budete připadat jako v pohádce a vaše ložnice bude hned vypadat luxusněji. Ke stropu upevníte závěsné tyče, aby kopírovaly půdorys postele, a po jejich délce zavěsíte lehkou vzdušnou látku. Do rohů můžete přidat ještě jednu vrstvu tmavší látky, která celé aranžmá orámuje.