Bez květin to nejde

Váza s čerstvě nařezanými narciskami, tulipány a dalšími typicky jarními květinami je klasikou, kterou se nedá nic zkazit. Květiny se však mohou objevit také na bytovém textilu, záclonkách, polštářích, ubrusech a povlečení. Vyvarujte se jen různorodých květinových kombinací v rámci jedné místnosti, aby interiér ve finále nevypadal přeplácaně.

Hrajte si s barvami

Jaro by v nás mělo probudit veselejší náladu. Pozitivní pocity podpoříme tím, že se nebudeme vyhýbat jasnějším barvám. K jaru se hodí jemné pastelové tóny, ale také odstíny zelenkavé a žluté. Veselé barvy vás potěší na dekoracích a textiliích nebo třeba na tapetě, kterou nalepíte na jednu stěnu místnosti či do tmavého kouta.

Vpusťte do bytu světlo a vzduch

Jarní interiér by měl působit světlým a vzdušným dojmem. Za tímto účelem sundáme z oken těžké závěsy, nahradíme je lehčími a poctivě větráme. V rámci jarního úklidu se pak zbavujeme nepotřebností - získáme tak doma víc prostoru a bude se nám tu "lépe dýchat".

Zasejte travičku

Atmosféru jara doma skvěle navodí čerstvá zeleň. Nejrychlejší způsob, jak si nějakou vypěstovat, je naklíčení osení. Semínka pšenice a ječmene klíčí velmi rychle, během deseti dnů budete mít krásnou vzrostlou travičku. O Velikonocích ji pak můžete použít jako podestýlku pod malovaná vajíčka.

Přeneste domů kus venkova

Snad nikde jinde do sebe nenasajete jaro v celé jeho kráse jako na venkově, daleko od ruchu prašného města. Pokud se k toulkám po mezích a malebných vískách dostanete málokdy, zkuste si trochu toho venkova přenést do bytu. Rustikální dekorativní předměty typu starý mlýnek nebo proutěný košík zavoní nostalgií starých časů, malá domácí fontánka zase připomene zurčení potůčku.