V létě je totiž horko všudypřítomné, a tak si od něj většinou neulevíte ani doma, pokud ovšem nemáte klimatizaci. Právě z tohoto důvodu si ji lidé domů přece kupují a vždy přitom dbají na to, aby byla co možná nejefektivnější z hlediska výkonu a spotřeby.

Většina mobilních klimatizací, které dnes najdete na trhu, je úsporných, tedy alespoň několik měsíců poté, co si je přinesete domů. Pak už se její funkčnost a spotřeba odvíjí pouze od toho, jak se o ni budete starat.

Mobilní klimatizace, ostatně jako každý jiný domácí spotřebič, vyžaduje pravidelnou údržbu. V opačném případě totiž nejenže nebude správně fungovat, ale také spotřebuje mnohem více energie a může se dokonce poškodit.

Pravidelně čistěte filtr

Základním krokem k tomu, aby klimatizace byla dlouhodobě funkční a především spolehlivá, je pravidelné čištění filtrů. Během provozu do sebe totiž nasává nejen vzduch, ale také všechen prach, bakterie, pyl a další drobné nečistoty, které v místnosti poletují.

Filtr tyto částice sice zachycuje, pokud se však nečistí, může je začít propouštět zpět do vzduchu. Zvýšené množství nečistot navíc může působit jako spouštěč alergií, proto je nutné na čištění a dezinfekci filtru opravdu dbát.

Samotné čištění je vcelku nenáročné, takže nemusíte mít sebemenší obavy, že byste to nezvládli. U většiny mobilních klimatizací je třeba udržovat pouze vzduchový plastový filtr, který by měl jít ze zařízení vysunout bez použití jakéhokoliv nářadí. Ten se pak pouze opláchne ve vlažné vodě s troškou saponátu a nechá zcela uschnout. Vnitřek přístroje je dobré vysát a vyčistit od zbytků prachu, a poté se může filtr dát zpátky na své místo.

Hlubší údržbu přenechte odborníkům

Možná si říkáte, že když už budete u toho čištění, tak rovnou vydezinfikujete celou klimatizaci. Tím byste si však možná způsobili více škody než užitku. Všechny součástky, přívody a další části klimatizace jsou velice citlivé, a pokud byste s nimi zacházeli nesprávně, mohli byste způsobit poruchu celého zařízení. Na takové případy se však reklamace samozřejmě nevztahuje, takže byste ještě ke všemu museli platit opravu, což by se vám opravdu nevyplatilo.

Proto to raději přenechte odborníkům ze společnosti Vzdušín, kde můžete kdykoliv využít telefonického poradenství a technické podpory, abyste zjistili, jak máte postupovat.

K řadě produktů, které si u Vzdušínu můžete zakoupit, dostanete v případě poruchy servis zdarma, takže se vyhnete tomu, že byste uprostřed parného léta museli shánět opraváře.