Po zaměření stávajícího stavu bytu v posledním patře hrubé stavby přišli designéři ze studia MAD-design s návrhem nového dispozičního řešení. Podařilo se jim zvětšit užitnou plochu bytu z původních 97 m² na 110 m², kde místo části jedné z venkovních teras, která neměla využití, byl prostor využit pro chybějící šatnu. Nové dispoziční řešení bytu velikosti 4+kk tak naplnilo všechny požadované užitné parametry pro moderní pánský byt.

V průběhu projekčních prací investor vyslovil své přání umístit v bytě osobité kusy nábytku, jako například stolek z původního kovářského měchu z pradědovy kovárny, který majitel plánoval umístit do obývacího pokoje, a další doplňky, které se měly stát součástí vznikajícího interiéru.

„Cílem bylo vytvořit a realizovat vyváženou souhru tak, aby byt v konečném výsledku působil moderně a zároveň nenásilně akceptoval požadované výrazné solitéry. Při řešení a realizaci byl tedy kladen důraz na detail, výběr materiálů a samozřejmě celkové provedení,“ sdělují autoři.

Kuchyňská linka byla vyrobena na zakázku ze speciálně upraveného eukalyptu s pracovní deskou z opalované žuly. Stejná dýha byla také použita na výrobu interiérových dveří včetně dýhovaného kování. Celý otevřený prostor a funkčnost kuchyně je řešena integrovanou digestoří se spodním odtahem a varnou deskou BORA CLASSIC v kombinaci s celoplošným grilem Tepanem z nerez oceli.

S ohledem na podlahové vytápění byla v převážné části interiéru realizována keramická dlažba v neutrálním dekoru dřeva. Vzhledem k umístění bytu v posledním patře byly osazeny v obytných místnostech klimatizační jednotky. V obývacím pokoji byl na stěně použit výrazný hrubý přírodní kámen, stejně tak jako v koupelně a WC. Výjimečný vzhled koupelny a WC ještě více podtrhly designové zařizovací předměty doplněné atypickým nábytkem.

Jednotlivé dekorativní prvky a doplňky z cest si již realizoval sám investor, se kterým byla celková spolupráce velmi pohodová až přátelská.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Soutěž je vyhlášena pod záštitami Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva kultury, Ministerstva průmyslu a obchodu a Magistrátu hl. města Prahy. Pořadatelem je Institut bytového designu. Časopis a webové stránky DŮM A ZAHRADA jsou mediálním partnerem.

S vítězi kategorií, finalisty i nejzajímavějšími soutěžícími za rok 2018 postupně čtenáře seznamujeme na našich stránkách. Více informací o soutěži zde.