Léto je obdobím jasných a veselých barev, ale ne každý je zrovna v interiéru snese. Také světoví designéři dávají letos přednost tlumeným odstínům, namísto jasně žluté volí raději hořčicovou, módní je také přirozeně vyhlížející písková, která připomíná písečnou pláž. Pokud milujete moře a blankytnou oblohu, můžete domov naladit do všech odstínů modré a třeba k tomu přidat i nějaké prvky námořnického stylu: proužky, závěsnou rybářskou síť nebo suvenýry z dovolené typu mušle, majáky, plachetnice a kotvy.

Moderní, minimalistické interiéry v létě snesou výrazné, klidně až křiklavé vzory, které mohou být ryze abstraktní nebo využívat motivy džungle a exotických zvířat. Mezi ty decentní patří tapety či potahy na polštářky s černobílým dekorem zebry, k odvážnějším se pak řadí jasné vzory rostlin z deštného pralesa.

Naopak do tradičních a rustikálně laděných domácností se hodí jemné vzory lučního kvítí a samozřejmě motiv levandule, který se těší oblibě už několik let. Pokud ale nechcete jít přímo do stylu Provence, zvolte raději motivy vlčích máků, slunečnic a zvonků, které vám připomenou českou louku, jak jste ji znali v dětství. Dejte přednost přírodním textiliím před umělinami, a jste-li zruční, nějaký ten potah nebo ubrus si sami ušijte. Dekorace, které vyrobíte vlastnoručně, budou mít pro vás zvláštní kouzlo i hodnotu.