Předsíň je nedílnou součástí vašeho domova, nikoli jen skladištěm bot či odkladištěm kabátů, bund a čepic. Denně jí několikrát projdou všichni členové domácnosti, vstupuje sem návštěva, stejně jako sousedé. Pokud vstoupíte do čisté, upravené předsíně, budete se cítit dobře v celém bytě. Není důležité, zda se jedná o velkou halu, či malou předsíňku, vždy je možné ji útulně vymalovat a účelně vybavit.

Předsíň by měla vstupujícího upoutat, oslovit, a ne ho odradit starým vybledlým kobercem, jehož zbytek se hodí právě tak akorát pod boty, hromadou bund a kabátů, přes něž se ani nemůžete do místnosti dostat, nebo tmavými stěnami, které prostor ještě více zmenšují.

V žádné předsíni by určitě neměl chybět botník, a to buď formou skříně, nebo alespoň polic, kam lze boty uložit, aby se nepovalovaly na zemi, kde o ně každý zakopne. Rovněž většina oblečení by měla být ve skříni a na věšáku maximálně to, které právě nosíte. Stejně tak čepice, šátky či šály, deštníky a další doplňky by měly mít své místo. Pamatujte, že věci, které se povalují bez ladu a skladu všude okolo, vyvolávají dojem nepořádku, chaosu, a pokud máte malou předsíň, brzy se v ní takto nehnete.

Předsíň jako průchozí prostor přímo vybízí k tomu, abychom do něj umístili úložné prostory. Ve velkých předsíních lze postavit skříně, v menších můžeme uvažovat například o podhledech, které by prostor v ložnici nebo obývacím pokoji velmi stísňovaly. Pokud dodržíte alespoň minimální výšku v předsíni 200-205 cm, proč například skříňku u stropu nevyužít?

Kromě botníku a úložných prostor by zde nemělo chybět zrcadlo a k němu i dobré osvětlení, obzvláště pokud je předsíň menší a nemá dostatečný přísun venkovního světla. Vzhledem k tomu, že předsíň je jakousi zátěžovou místností, kde odkládáme tašky, přezouváme se, často tudy stěhujeme nábytek či jiné objemnější věci, nedoporučuje se dávat na stěny tapety. Rychle by se poničily. Naopak se zde hodí voděodolná barva, která je otěruvzdorná a dlouho vydrží. Tím docílíme snadné údržby a předsíň si dlouhou dobu udrží svěží a čistý ráz.

Barvu do předsíně volíme zejména podle proporcí a dispozice. Je-li místnost malá a bez oken, rozhodně jsou vhodné světlé barvy, bílá a pastelové, ke kterým můžete vybrat například kontrastní rám zrcadla nebo barvu skříněk. Lze také využít kombinace barev na stěnách a doladit je vhodně zvolenými dekorativními prvky, jako jsou věšák, poličky nebo komoda.

Na podlahu do předsíně je vhodné použít dlažbu, plovoucí či parketovou podlahu nebo například linoleum. V současné době existuje celá škála elegantních a kvalitních materiálů i barev, které jsou zároveň odolné proti zátěži. Koberce nejsou příliš dobrou volbou právě kvůli jejich nižší odolnosti. Velmi rychle se opotřebují a také se hůře udržují.