Jaké jsou vaše požadavky na regulaci světla a tepla?

Stínění je zásadním prvkem každé stavby, které je často bráno v potaz už v architektonických návrzích. Není se čemu divit, protože dobré stínění dokáže zcela změnit světelné a tepelné podmínky v každé místnosti. Do prostor, které se bez dobré regulace přístupu slunečních paprsků mají tendencí přehřívat (například podkrovní pokoje), se velmi dobře hodí vnitřní rolety. Při správně zvolené propustnosti tkaniny dokážou rolety po zatažení vytvořit téměř dokonalou tmu. Ta je důležitá jak pro kontrolu teploty, tak pro klidný a regenerativní spánek.

Okenní žaluzie, ať už klasické hliníkové, nebo vyrobené z jiných materiálů (dnes se již běžně setkáme i s dřevěnými či látkovými variantami), umožňují nastavit intenzitu světla přesně podle vaší momentální nálady. Pro ty, kteří touží po kompletní kontrole nad světelnou atmosférou, jsou žaluzie ideální volbou.

Jak vypadá interiér, do kterého bude stínění zasazeno?

Estetickou stránku stínění bychom rozhodně neměli opomíjet. Pokud tedy třeba zvolíte rolety na okna, pak dokonalou souhru s designem interiéru docílíte pečlivým výběrem barvy a stupněm propustnosti. Na trhu najdeme nepřeberné množství typů stínění, které skvěle doplní vnitřní prostory domova.

Jaké jsou rozměry a tvary vašich oken?

Při výběru stínicí techniky se nemusíte spoléhat na univerzální řešení. I v případě, že potřebujete zastínit atypicky velká či tvarovaná okna, lze najít rolety na míru a stejně tak žaluzie na míru. Kvalitně a nepropustně lze zastínit malé obdélníkové okno i velké kulaté okno v podkroví. Stačí se jenom poradit s experty z MK Rolety, kteří vám doporučí správný typ stínění a jeho uchycení. Často se lze zcela obejít bez vrtání při montáži, což zjednodušuje instalaci do těžce přístupných míst.

Chcete klasické manuální ovládání, nebo zvolíte moderní cestu?

Tahání za šňůru ještě rozhodně nevymizelo, existují ale i varianty stínicí techniky, které se zcela obejdou bez přímého kontaktu s manuálními prvky. Díky motorickému pohonu můžete ovládat vaše stínění na dálku, ať už pomocí ovladače, nebo dokonce aplikace ve vašem mobilu. Pro okna, která nejsou snadno dosažitelná, je motorické ovládání prvkem, který ubere starosti a ochrání vaše zdraví.

Jak vidíte, výběr stínění nemusí být až tak složitý, když víte, na co se zaměřit.