Vinylová podlaha je velmi účinná

Ať už název PVC podlaha, nebo vinylová podlaha, tyto podlahy jsou velkým trendem posledních let. Tyto vinylové podlahové krytiny jsou velmi oblíbené, ať už doma, nebo v obchodním či jiném veřejném prostoru. Hlavní výhodou vinylové podlahy je, že může napodobovat jakýkoli materiál, jako je dřevo, kámen, beton, dlaždice, textil a mramor, a vše je dostupné v široké škále barev. Vzhledem ke složení tohoto typu produktu je jeho cena obzvláště atraktivní a umožňuje renovovat prostory bez jakéhokoliv narušení podloží.

Kvalita vinylové podlahy je velmi vysoká a navíc je to vynikající tepelný izolátor. Vinylová podlaha také pohlcuje zvuky nárazů a kroků a zajišťuje tiché prostředí.

Tento typ podlahy je chráněn silnou nášlapnou vrstvou, díky níž je podlaha vysoce odolná proti opotřebení a každodennímu namáhání (boty, vysoké podpatky, židle na kolečkách atd.).

Vinylová podlaha je známá různými typy instalace. Na trhu najdete lepený vinyl, ke kterému je potřeba lepidlo. Pak je ale také k dispozici samolepicí vinylová podlaha či vinylová podlaha s click systémem. Tyto dva typy instalace nejen šetří peníze, ale i čas!

Vinylová podlaha zámková

Instalace tohoto typu vinylové podlahy je velmi praktická a snadno odstranitelná. Instalace nevyžaduje žádné lepidlo. Jediné, co je potřeba, jsou dvě šikovné ruce, které budou zacvakávat jednotlivé části podlahy do sebe. Jediné, co vás překvapí, bude neuvěřitelná rychlost a jednoduchost pokládky. Vinylová podlaha zámková je velmi odolná a vůbec neztrácí svou prvotřídní kvalitu a eleganci.

Při rekonstrukci prostor jednotlivé díly jednoduše uzpůsobíte rozměrům vaší místnosti. Doporučujeme při instalaci použít podložku, která vaší nové podlaze zajistí větší stabilitu a také delší životnost. Zkontrolujte, že je podklad čistý, rovný, pevný a suchý, aby nová vinylová plovoucí podlaha neměla výmoly.

Samolepicí vinylová podlaha – jednoduché a komfortní řešení

Velmi efektivní řešení instalace podlahy jsou prkna se samolepicí zadní stranou. Jedná se o snadné a praktické řešení. Vrchní dekorativní vrstva, která může mít vzhled od dřeva až po železo nebo dokonce i porcelán, je vyráběná tak, aby prostoru dodala naprosto originální a osobitý styl. Jednotlivé části vinylové podlahy jsou ze spodní strany opatřené vrstvou lepidla citlivého na tlak. Při jejich pokládce tedy stačí jednoduše strhnout ochrannou fólii a přilepit je na zem. Vinylová podlaha díky tomuto systému nevyžaduje žádné speciální vybavení ani dovednosti, naopak je ideální pro domácí kutily, a je vhodná pro běžné domácí použití.

Další výhodou této samolepicí vinylové podlahy je její jednoduchá údržba a odolnost proti vlhkosti, díky čemuž se hodí do všech místnosti v obytných prostorech. Před montáží se ujistěte, že podloží je čisté a není na něm žádná nerovnost. Mezi největší výhody této podlahy patří nenáročná údržba, excelentní přilnavost a voděodolnost. Naše rozmanité dekory, které jsou vám k dispozici, zajistí vašemu povrchu ten nejlepší vzhled. Specialisté v tomto oboru jsou především firmy Tarkett a Gerflor. Samolepicí podlaha těchto výrobců se vyznačuje různorodým designovým výhledem a zvláště pak snadnou instalací.

Ať už si vyberete jakýkoliv typ vinylové podlahy, v každém případě budete mít doma kvalitní výrobek. Pokud ale chcete věnovat alespoň malou pozornost nákladům, které vynaložíte na koupi, pak je jistě vinylová podlaha a její nepřeberné množství designů tou pravou volbou.