Základem budou barvy sněhu a ledu, doplněné neutrální světle šedou. Je jasné, že sněhobílé sedačky se špatně čistí a nebudou vhodné do domácností s domácími mazlíčky; náladu zasněžené krajiny nicméně dodají už jen přehozy a polštářky v bílé a světle modré barvě, podlahu pak může zdobit podobně tónovaný kusový koberec s vysokým vlasem.

Bílá barva má mnoho odstínů; pro stěny našeho ledového království zvolíme ten nejzářivější. Hodí se i do malých interiérů, protože prostor opticky zvětší a prosvětlí. Ještě více světla pak získáme s pomocí zrcadel, nejlépe zasazených v jednoduchých kovových rámech, které budou se stylem zimní krajiny nejlépe ladit.

Lesk čerstvě upravené ledové plochy můžete napodobit akrylátem VETRIXX. „Jde o inovativní materiál, který svým ideálně rovným povrchem smíseným se skleněným prachem dokonale imituje vzhled lesklého lakovaného skla, a zvlášť v bílém provedení bude evokovat tichou krásu arktických ledovců. Jinak řečeno, jde o organické sklo, které lze využít jak na nábytkové plochy, tak na obkladové panely či interiérové zástěny,“ vysvětluje Martin Dusík ze společnosti Trachea.

Chladnou zimní krásu podtrhnou skleněné výplně dveří, přičemž nemusí jít o sklo ve své čiré podobě, ale například pískované nebo jemně zabarvené. Pískováním lze na skle vytvořit různé působivé vzory, třeba v podobě sněhových vloček. Vsadit můžete také na efektní pískování do ztracena, které na dveřích vytváří postupné zmatnění, a evokuje tak krásu zimní námrazy nebo romantické ranní mlhy.

Drobné dekorace, které chcete nechat na ledovém pozadí pěkně vyniknout, volte nejlépe v barvě tmavě modré. Mohou to být svíčky nebo ozdoby na vánočním stromku, obklopené sněhobílými vločkami a řetězy. Kontrastní odstín přitáhne pozornost a dotáhne vzhled ledového interiéru k dokonalosti.