Z některých materiálů s velmi hladkým povrchem, jako je sklo, se vosk dostává poměrně snadno, protože se nevpíjí přímo do nich. Odstraníme ho celkem snadno nožem, přičemž raději použijeme kulatý, abychom povrch nepoškrábali. S pozůstalou mastnou skvrnou si pak poradí mýdlová voda, ocet, případně líh nebo dětské vlhčené ubrousky, které se v domácnosti obecně osvědčily jako všestranný čistič.

Vosk z nábytku odstraníme šetrně tak, že ho zlehka nahřejeme fénem, až se rozpustí. Pak ho setřeme hadříkem a na zbylou mastnotu opět použijeme některý z výše zmíněných domácích odmašťovačů.

Horší je to přirozeně s textiliemi, do kterých se vosk vpije a nejde jen tak setřít, ani když ho nahřejete. Zde pomůže žehlička a savý papír, popřípadě papírové utěrky. Nejprve se pokusíme odstranit co nejvíce ztuhlého vosku kulatým nožem, potom textilii podložíme několika papírovými utěrkami a jednu nebo dvě přiložíme k materiálu svrchu. Postižené místo pak přejíždíme lehce nahřátou žehličkou. Roztavený vosk se bude vpíjet do utěrek, které podle potřeby vyměníme. Postup opakujeme, dokud skvrna zcela nezmizí.

Textilii nakonec dočistíme přípravkem na skvrny vhodným pro daný materiál, v případě koberce nebo sedačky můžete opět vyzkoušet i "zázračné" dětské ubrousky. Oblečení či ubrus vypereme na nejvyšší teplotu, kterou daná látka dovolí, v případě bílé textilie zapojíme do boje i bělidlo.