Pomyslnou tečkou za dokonale stráveným časem může být moderní kuchyně a krásný design. Využijte nabídek eshopů a vybírejte tapety do kuchyně, které podtrhnou rodinnou idylku.

Jaké motivy se hodí do vaší kuchyně?

Ať už se chystáte na rekonstrukci celé kuchyně, nebo chcete jen doladit poslední detaily, jsou pro vás tapety ideální volbou. Dávno už zde není doba, kdy bylo tapetování horor a musel být přizván odborník. Dnes zvládne nalepit tapetu každý. Dokonce existují i takové tapety, které jsou samolepicí a k jejich aplikaci nebudete potřebovat žádné lepidlo.

Mnoho internetových obchodů se specializuje na tapety a mohou vám zaručit, že jejich výběrem nešlápnete vedle. Motivy jsou pro vás připravovány dle vámi zadaných kritérií, a jsou přesně navrženy tak, aby se hodily do kuchyní. Nejoblíbenějším motivem, který se do kuchyně dává, je imitace dřeva nebo kamene. Dále to jsou různé krajiny nebo abstraktní obrazce, které ve vás mohou vyvolávat pozitivní snění.

Tapetování snadno a rychle

Pro snadné vybírání té správné tapety si můžete jednoduše nastavit parametry v daném eshopu. Vybíráte dle velikosti, motivu, ceny, barvy, ale také použitého materiálu. Nejjednodušší aplikace bude se samolepicí tapetou. Nebudete potřebovat žádné lepidlo. Stačí odstranit ochrannou vrstvu a přitlačit na zvolenou, předem očištěnou stěnu.

Nevíte, jak správně očistit stěnu před aplikací? Stěna by neměla být mastná, mokrá nebo jinak znečištěná. Jestliže jste na ní měli jinou tapetu, přesvědčte se, že je řádně odstraněna. Poté již nebrání nic tomu, abyste novou tapetu aplikovali. Dávejte si pozor, abyste pečlivě uhladili celý povrch. Můžete si pomoci speciálními nástroji, které se k tapetování prodávají nebo můžete zkusit váleček na těsto, skleněnou láhev či skleničku.

Vlastnosti moderních tapet

Tapety do kuchyně jsou dodávány v pruzích, které přesně zapadnou do prostoru mezi linkou a skříňkou nebo na celou kuchyňskou stěnu. Praktické pruhy se vám budou snadno aplikovat. Díky moderní technologii výroby jsou tapety do kuchyně velmi odolné. Vlastnosti, které jistě oceníte, jsou voděodolnost, ochrana proti vyblednutí, snadná údržba za pomoci vlhkého hadříku, odolnost proti poškození a krytí drobných nedostatků stěny.

Díky vliesovému materiálu, který je pevný, ale zároveň pružný, vám tapeta vydrží na stěně mnoho let. Tento materiál je používán i proto, aby opticky zvětšil místnost. Jestliže máte menší kuchyň, je pro vás vliesová fototapeta tou pravou volbou. Navíc je tapeta šetrná k životnímu prostředí a není zdraví škodlivá. Má výborné termoregulační a izolační schopnosti. Ale nemusíte se bát, je prodyšná, takže i při zátěži v podobě každodenního vaření, vám nebude stěna pod tapetou plesnivět, ani se jinak ničit.

Kam ještě můžete tapety nalepit?

Nejenom kuchyň je oblíbeným místem pro nalepení tapet. Velmi originální řešení je aplikovat tapety také do koupelny. Jestliže se vám nechce koupelna rekonstruovat, ale omrzel vás už stávající styl, vyzkoušejte tapety do koupelny, které jsou navržené tak, aby odolaly i extrémním teplotám, které mohou v koupelně vznikat. Tapety jsou voděodolné, prodyšné a perfektně izolují. Díky 3D efektu, který je v současné době top produktem, se budete v koupelně cítit velmi pohodově.

Vybírejte pečlivě, aplikujte jednoduše, užívejte dlouhodobě

Tapety do kuchyně jsou v současné době velmi oblíbené, nebojte se jejich aplikace a vyzkoušejte něco staronového. Tapetování je u nás již několik desítek let známé, ovšem nikdy nebylo jednodušší a krásnější. Díky vysokému rozlišení bude tapeta úžasná na pohled a dodá kuchyni tu správnou třešničku na dortu. Protože není nic lepšího, než se ve vlastní kuchyni cítit skvěle.