Jasné barvy hrají v letošních trendech významnější roli než kdy jindy. Uplynulý rok byl kvůli pandemii poněkud depresivní a naše mysl potřebuje povzbudit. „Letos budeme do našich příbytků vnášet barvy a světlo či odvážnější vzory a textury. Všechno, co nám pomůže dosáhnout optimistické atmosféry," říká Tadeáš Tenkl, odborník ze Světa bydlení v projektových marketech Hornbach.

Květinový ubrus, barevné polštářky a zelené rostliny udělají radost už na pohled. Nebojte se vyzkoušet neobvyklé kombinace: tyrkysovou s oranžovou, červenou s růžovou, žlutou se světle modrou. Výrazné barvy nabuzují mysl i tělo k větší aktivitě, což v létě potřebujeme, nechceme-li slunečné dny strávit nicneděláním na gauči.

Letošní trendy nám dávají opravdu volnou ruku, co se týče nábytku a dekorací. Důraz se totiž klade na osobitost, což znamená, že nejsme svázáni žádnými pravidly designu a s interiérem si můžeme pohrát dle vlastní fantazie. Máte v rohu místnosti starou skříň, která neladí s moderní sedací soupravou, ale nikam jinam se nevešla a na novou nemáte? Nevadí, klidně ji natřete libovolnou barvou a udělejte z ní přednost. Nápadné, neobvyklé až bizarní kusy nábytku v sobě nesou určitý příběh, který můžete vyprávět návštěvám.

V posledních letech se těší oblibě styly připomínající dovolenou u moře či v exotických krajích a letošní rok není výjimkou. Námořnický styl využívající odstíny modré i motivy mušlí, mořských koníků a lodí sází na hravost a zároveň uklidňuje. Styl bohémský vytváří ležérní a útulné prostředí, ve kterém se skvěle relaxuje. Exotické doplňky dodají interiéru žádanou originalitu. Vyjadřují spojení se světem a připomínají jeho rozmanitost.