Bílo-béžová kombinace je vždy vysoce elegantní, a proto nadčasová. Tohoto efektu se využívá v odívání (dokonalý kostým s bílou halenkou a bílými perlami) i v barevném řešení interiérů, jakými jsou špičkové obývací pokoje s nábytkem dokonalých tvarů i materiálů. Zkusme ale komfort a dokonalý dojem z této kombinace barev přenést i do další místnosti, ve které denně trávíme hodně času, do koupelny.

Koupelna v přírodních tónech bude velice útulná, uklidňující, bude vypadat úpravně a uklizeně a barevně ji nerozbijí ani nezbytné maličkosti jako šampony, pěny do koupele a další flakóny a dózy. (Nakonec pokud se nám barevné obaly nelíbí, můžeme šampony přelít jednoduše do soupravy keramických bílých a béžových dóz...) Navíc bílá a béžová barva prostor opticky zvětší, zesvětlí a rozšíří.

Jak na toTón v tónu můžeme postupovat doslova od podlahy ke stropu. Béžové dlaždice budou proložené pro osvěžení nějakou tou bílou, bílá umyvadla, bidet a vana (anebo naopak – veškerá sanita v béžové bude výrazná na bílém pozadí).

Pokud máme celou bílou koupelnu včetně obkládaček a sanitárních předmětů, jednoduše sem vneseme béžové tóny za pomoci textilií a dřeva.

Máme-li v koupelně okno, překryjeme je novým závěsem efektního vzoru, v nesmáčivé, nešpinivé a nemačkavé úpravě. Vzhled koupelny se tak povýší, dojem z tkaniny místnost oživí a dodá trochu elegance. Můžeme zvolit třeba béžovou barvu s bílým geometrickým vzorem, nebo si vzorovaný závěs vyrobit sami za pomoci bílé barvy na textilie. Nemusíme přemýšlet nad vzorem, stačí v pravidelných odstupech třeba jen psát psacím písmem slova: někdo zvolí autogram, někdo slova související s vodou, mořem a jeho obyvateli... rozhodně to bude originální a není na tom mnoho co zkazit.

Ve větší koupelně bude nejen příjemně vypadat, ale i dobře sloužit bílé proutěné křesílko nebo křesílko s dřevěnou kostrou a béžovým plátěným potahem, který samozřejmě barevně sladíme se závěsem. K němu zvolíme ze stejného materiálu i koš na špinavé prádlo – béžové silné plátno natažené na dřevěné kostře. Takovýto koš lze ještě ozvláštnit našitím obrovských dřevěných knoflíků a poutek, kterými se může uzavírat.

V koupelně samozřejmě nesmí chybět zrcadla. V prostoru sladěném do bílo-béžové kombinace budou velmi dobře vypadat dvě velká zrcadla v rámech z neupraveného, případně lehce namořeného dřeva nebo ještě lépe natřeného včelím voskem. Příjemně zde bude působit světlé dřevo.

Máme-li v koupelně okno, nezapomeneme celý její prostor sladěný do přírodních tónů oživit živou rostlinou.

-ag-Foto: Keramag, Sanitec, Duravit