Teplá, jemně vířící voda ukonejší rozbolavělé tělo i mysl. Víření vzduchu či vody totiž stimuluje citlivá nervová zakončení v kůži, podporuje cévní zásobení a krevní oběh, čímž nás dokonale zbaví stresu a vnitřního napětí. Právě propojení fyzické i duševní relaxace je to, co je na vířivých vanách nejkrásnější.

Jednou z firem, která se výrobě vířivých van věnuje již velmi dlouho a s náležitou pozorností, je Kaldewei. Tato firma vyvinula ucelený program vířivých systémů, které dokonale uspokojí potřeby a požadavky kohokoliv. Zároveň si lze zvolit design vany, s ohledem na její vnitřní prostor, možnosti využití i prostorové předpoklady koupelny, pro kterou je určena.

Všechny vířivé vany jsou opatřeny povrchem Perl-Effekt. Systémy VIVO VARIO a VIVO VARIO PLUS mají v základní výbavě funkci vysoušení systému a automatickou dezinfekci. K doplňkové výbavě patří například ohřev vody, podhladinový reflektor či funkce světelné terapie.

Sedm typů van – seznamte se

Vířivá vana VIVO TURBOVIVO TURBO je kompletní inovací populárního systému Turbo-whirl. Jde o systém se zcela odlišnou koncepcí, než mají běžné vířivé vany. Každá tryska zde má svůj vlastní motor a s nebývalou silou vhání vodu do prostoru vany. Nemusíte se však obávat, výkon lze pochopitelně plynule regulovat. Samozřejmě že vana tohoto typu nemá žádné trubky kolem vany. Výsledkem je, že jde o systém bez nadsázky bezúdržbový. Vše, co potřebujete k jeho vyčištění, je proud vody ze sprchy. Navíc je vířivá vana v této koncepci uspořádání mimořádně tichá.

VIVO TURBO PLUS má všechny výhody systému VIVO TURBO, navíc má výrazně rozšířené možnosti ovládání. Rovněž u něj lze samostatně ovládat jednotlivé páry trysek, nastavovat jejich funkci po párech, po dvojicích párů či postupnou funkci trysek odpředu dozadu a zpět ve vlnách.

VIVO VARIO je systémem, který spojuje vodní a vzduchovou masáž v exkluzivní úrovni provedení a výbavy. Má osm postranních trysek, dvě mikrotrysky pro chodidla a dvě pro záda. Všechny postranní trysky umožňují přisávání vzduchu. Mikrotrysky mají své vlastní čerpadlo pro skutečně mimořádný výkon masáže. Ve dně vany je podle její vířivá vana VIVO VARIOvelikosti 10 až 12 vzduchových trysek s předehřívaným vzduchem, do jejichž masáže je navíc možné přimíchat vodní proud. Systém má dálkové bezdotykové ovládání s možností nastavení délky masáže či teploty vody (pro verze s příhřevem vody - nadstandardní výbava). Automatický dezinfekční systém je v ceně vany.

VIVO VARIO PLUS má všechny funkce systému VIVO VARIO, navíc má aktivní vzduchové dmychadlo pro přisávání vzduchu do postranních trysek a postranní vodní trysky mají rotační výstup pro dokonalou distribuci masážního účinku po celé ploše těla.

VIVO VITA je masážní systém střední cenové třídy se vzduchovými tryskami neboli "perličkovou lázní". Má kvalitní, silné vzduchové dmychadlo, které vhání předehřátý vzduch do deseti trysek ve dně vany. Vzduch je předehříván na 50 - 55 °C, a zaručuje tak velmi příjemný dojem výsledné masáže. Ovládací panel je integrován ve stěně vany a má všechny důležité ovládací funkce, včetně ovládání intenzity či nastavení automatické plynulé změny intenzity masáže.

Vířivá vana Vivo AquaVIVO AQUA je také masážní systém střední cenové třídy, ale s vodními tryskami a regulovaným přisáváním vzduchu. Čerpadlo o síle 950 W přečerpává až 410 litrů vody za minutu do osmi postranních trysek. Trysky jsou směrově nastavitelné. Ovládací panel je integrován ve stěně vany a má všechny důležité ovládací funkce, včetně ovládání intenzity či nastavení automatické plynulé změny intenzity masáže.

A konečně systém VIVO AQUA ECO, který patří do nižší střední cenové třídy, jakýsi cenový základ sortimentu. I u této cenové třídy je však zaručena maximální kvalita provedení a použitých materiálů, a tedy maximální spolehlivost a trvanlivost masážního systému. Tato vířivá vana má čtyři nebo šest trysek, jednoduché ovládání zapínání a vypínání výkonného čerpadla a plynulou regulaci množství přisávaného vzduchu. Trysky jsou směrově nastavitelné.

-Kaldewei-