Jak postupovat při rekonstrukci koupelny? Především s rozmyslem a krok za krokem.

1. krok – před začátkem

Bourání stávající koupelny
Hrubá stavba
Voda, odpady
Elektřina
Obklady
Vybavení koupelny

Na začátku je dobré udělat si představu, co všechno chceme ve své nové koupelně mít. Pokud jsme mladí nebo ve středním věku, bude spíše záležet na tom, zda preferujeme sprchování, nebo koupání. Pro starší lidi je ale určitě pohodlnější pořídit si sprchový kout, ze kterého se jim bude lépe vystupovat než z vany. Maminky s malými dětmi i děti samy zase ocení cákání ve vaně!

2. krok – inspirace

Aby se nám v koupelně líbilo, záleží na správné volbě. V dnešní době je na trhu spousta možností, kde načerpat inspiraci – katalogy, výstavy, vzorkovny, koupelnová studia, kde nám budou schopni i poradit!

3. krok – finanční plán

I když možností je nespočet, pohybují se v různých cenových relacích. Proto než začneme, je dobré vědět, kolik do rekonstrukce koupelny budeme chtít investovat. Nezapomínejme, že většina z nás buduje nebo rekonstruuje koupelnu max. 2x – 3x za život. Proto by měla být kvalitní a nadčasová. V současné době je třeba počítat s celkovými výdaji začínajícími na cca 100.000,- Kč. Investovaná částka se může lišit podle výběru obkladů a vybavení koupelny a toalety.

4. krok – časový plán

Nemusíme se bát měsíců stavebních úprav a nepořádku. Rekonstrukci koupelny lze od bourání po zařizování zvládnout i za 8 dní, chce to mít ale při ruce šikovné řemeslníky… Za 1. den se dá zvládnout bourání, 2. a 3. den hrubá stavba, 4. den připravit voda + odpady, 5. den elektrika, 6. a 7. den koupelnu obložit a 8. den už můžeme zařizovat.

+ 1 krok – začít včas

Jsme-li už pro rekonstrukci rozhodnutí, nebudeme s ní dlouho otálet. Léto a časný podzim je totiž ideální doba, zvláště pokud nás čeká i výměna a přestavba topení, vody a kanalizace.

Malá koupelna – kompletní řešení

Každá koupelna je velká výzva. Není snadné shánět řemeslníky, realizovat návštěvy u různých prodejců a vybírat z nepřeberného množství výrobků. Zejména široká nabídka výrobků pro atypické nebo malé koupelny nás může překvapit, samozřejmě nemůžeme znát novinky a možnosti, které firmy chrlí každý rok. Od toho jsou tu ale studia. V dobrém koupelnovém studiu nám nejen zdarma poradí s výběrem materiálu a zařízení, ale většinou také zdarma vytvoří 3D grafický návrh a cenovou kalkulaci. Navíc se můžeme nechat přímo na místě inspirovat v desítkách výstavních kójí.

Tip: Do 30. 9. 2009 můžete využít prázdninovou akční slevu ve výši 10 % na sanitární vybavení švédské značky Gustavsberg.

-td-Zdroj: www.gustavsberg.cz