Neodmyslitelnou součástí koupelny je zrcadlo. Opravdu součástí, nikoliv doplňkem. Hraje důležitou roli nejen v tom, jak dobře se Koupelna, koupelnová zrcadla, umyvadlo, osvětleníbudeme vidět při ranní a večerní hygieně, při holení a líčení, ale také v tom, jak vlastně bude celá místnost vypadat. Protože zrcadlo má, jak víme, tu vlastnost, že může při správném umístění a zvolení velikosti místnost opticky zvětšit, až zdvojnásobit a multiplikovat zobrazené předměty.

Vše se ale musí vyzkoušet. Není cílem, abychom viděli věci stokrát, tak jako v zrcadlovém bludišti.

Aby zrcadlo stylově do koupelny zapadlo, musí se trochu přemýšlet a často i hodně chodit a hledat. V běžných obchodech, například v hypermarketech a hobby centrech, jsou si zrcadla podobná a často ne příliš vkusná. Zlaté ozdůbky, integrované přezdobené lampičky, a dokonce malůvky po okrajích zrcadla pod sklem. Nebo rámy, které se nám do koupelny nehodí. Existují ale designové kousky, bez rámů nebo s jednoduchým kovovým či dřevěným rámem, s vitráží nebo v kombinaci kovu a skla nebo keramiky, porcelánu a zrcadlové Koupelnová zrcadla, koupelna, umyvadlo, vodovodní baterie, orchideaplochy.

Čím zdobnější obkládačky, tím by měl být rám zrcadla jednodušší. A naopak. Na bílé nebo dokonce betonové stěně vynikne honosný, třeba i vyřezávaný zlacený rám.

Ploché zrcadlo nástěnné s rámem nebo bez něj

Ať je malé nebo velké, nad umývadlo nebo přes půl stěny, dobře se integruje do stylu koupelny. Ale vidíme se jen zepředu, a to například při úpravě vlasů není vůbec postačující. Ze strany se ale uvidíme, pokud vytvoříme rohové zrcadlo - přilepíme dvě úzká vysoká zrcadla do rohu koupelny.

Zrcadlová skříňka s třídílnými zrcadlovými dvířky

Protože křídla skříňkového zrcadla nad umývadlo lze odklápět v libovolném úhlu, můžeme se vidět i ze stran. Praktické je i to, že se do skříňky schová spousta věcí. Problém je, že plastová skříňka nevyhlíží nijak přitažlivě. Poohlédněme se tedy po stylové zrcadlové skříňce proto po nějakém Koupelna, koupelnová zrcadla, zrcadlo, umyvadlo, vodovodní bateriestylovém, třeba ze dřeva, kovu nebo opravdu kvalitního, barevného plastu.

V koupelně je ideální zkombinovat zrcadel několik. Každé z nich musí být kvalitně osvětlené.

  • Vysunovací kulaté kosmetické kovové zrcadlo
  • Velké zrcadlo na stěnu
  • Trojdílné k pohledu z boku a zezadu na vlasy

Mobilní zrcadlo

Vysoké zrcadlo samostojné se dá sice přenášet, ale musíme dát velký pozor, v koupelně je kluzké prostředí a volně stojící zrcadlo v rámu by mohlo být nebezpečné. Nikdy ho nepořizujeme, pokud máme děti nebo v malé koupelně. Potřebuje prostor a pod sebou nesmekavou podlahu - třeba velkou kobercovou předložku. Vhodné je tak do opravdu velkého, velkoryse řešeného koupelnového prostoru.

Nasvícení zrcadla je velmi důležité

Zrcadlo, osvětlení, koupelna, umyvadlo, koupelnový nábytekSvou roli hraje kvalitní žárovka i umístění zdroje světla. Zvolíme kvalitní barevné spektrum žárovek nebo zářivek. Určitý typ světla je totiž nepříjemný, vypadáme nezdravě a nemocně, máme kruhy pod očima. To všechno velmi zkresluje a někdy znemožňuje vytvoření decentního make-upu. Když vyjdeme na denní světlo, nalíčení se ukáže být přehnané.

Světlo u zrcadla nemá být nikdy jedno - nemělo by vycházet z jednoho směru, to by vytvářelo na tváři nepřirozené stíny. Také se nedoporučují světla bodová, ale delší, lištová, podélná. Mají být ideálně umístěna nad zrcadlem a na jeho stranách, nebo jen nahoře, respektive pouze po stranách. Světlo by mělo být tak co nejvíce rozptýlené.

-ag-Foto: www.profimedia.cz