Paní Jana o své nové koupelně v podkroví měla poměrně jasnou představu. Přála si připravit návrh, ve kterém by byl použit obklad Kaleydos. Paní Kolaříková, která se zabývá návrhy a realizacemi interiérů, čtenářce Janě připravila následující návrhy.

Pro paní Janu jsem zpracovala návrh podkrovní rodinné koupelny. Požadavkem byla alespoň jedna varianta v šedo-černo-bílém obkladu Kaleydos. Na stránkách Siko koupelen se píše: „Tato série je vhodně doplněna netradičními, nadčasovými dekoracemi s kovovými prvky. Koupelna na vás zapůsobí jednoduchým, avšak luxusním dojmem a je určena těm, kteří se chtějí trochu odlišit a být originální.“ A to myslím přesně vystihuje požadavek paní Jany.

Varianta 1

První varianta je barevně řešena právě obkladem ze série Kaleydos (Siko koupelny). Obklady stěn jsou Kaleydos šedá, podlaha dlažba Kaleydos šedá. Obklad vany je Kaleydos černá, doplněná dekorem Kaleydos bílý. Kolem celé koupelny jsem navrhla listelu Kaleydos černá.

První návrh je dispozičně stejný, jako návrh zadavatelky. Toaleta je částečně ukryta za nižší zídkou, aby poskytla alespoň trochu soukromí. Vana je rohová, dostatečně velká. Umyvadlo je také veliké, prostoru je v rohu dost. V celé koupelně jsou doplňky v luxusní fialové barvě, které alespoň částečně zútulní jinak chladný šedý obklad s kovovými prvky.

Varianta 2

Druhá varianta je dispozičně trochu jiná. Vana zůstala rohová, ale je asymetrická, tzn. má jednu stranu kratší. Záchod jsem umístila opět za nízkou zídku, se sklem až do stropu, které nebrání světlu, ale poskytuje větší pocit intimity. Umyvadlo je tentokrát na zdi s oknem.

Barevné řešení je opět obklad ze Siko koupelen, tentokrát černobílá mozaika s černým a bílým obkladem. Celá koupelna je doplněna akcenty přírodního dřeva, včetně podlahy z vinylu, imitujícího dřevo.

Varianta 3

Třetí varianta je opět šedo-černo-bílá, ovšem tentokrát je to mozaika Mix šedá, doplněná bílým obkladem, šedou výmalbou a vinylovou podlahou v odstínu šedého dubu. Dispozici jsem ponechala stejnou, jako ve druhém návrhu, líbí se mi nejvíce. V rohu vedle vany pod šikminu jsem umístila sádrokartonovou stěnu s nikou na kosmetiku, ručníky, nebo jen dekorace.

A jaká varianta se líbí nejvíce vám? Napište nám to.

Návrhy a realizace interiérů, GSM: 775 565 351, www.design-domova.cz, e-mail: PetraKolarikova@design-domova.cz