Návrhy nové koupelny od interiérových návrhářů se jí nelíbí, ani když je podruhé nechala předělat. Svému návrháři už nevěří, ale je jí líto již zainvestovaných peněz. Co teď?

Čtenářka Petra se svým manželem staví dům a v rámci návrhu variantních úprav typové stavby je také řešení dvou koupelen. S tou první, která bude sloužit rodině, je spokojená, její design je moderní a řešení funkční, tak jak si to představovala. Problémem je druhá koupelna – bude sloužit hostům a musí se do ní vejít i pračka, s čímž žádné navrhované řešení nepočítá. Co Petře na návrhách nejvíc vadí?

„Chtěla jsem moderní, čistý design s nějakým oživujícím prvkem. Tak to se tady myslím moc nepovedlo. Tohle je pro nás strašně usedlé a bez nápadu,“ říká zklamaná majitelka koupelny. Naše redakce nabídla řešení – předali jsme všechny materiály naší spolupracovnici Petře Kolaříkové, která se zabývá návrhy a realizací interiérů (www.design-domova.cz) a ona dokázala vykouzlit 3 různá řešení, která Petru i jejího muže doslova nadchla.

Čtenářka Petra nás požádala o návrh koupelny, která bude určena především pro návštěvy. Podmínkou je umístění pračky a červeno-bílé ladění obkladů a dlaždic.

První varianta je barevně řešena červenými dlaždicemi ze série Margareta (Siko koupelny), bílými obklady a barevným pruhem, vše z téže série. Koupelna působí hravě a vesele, návštěvy se tam určitě budou cítit dobře.

Dispozičně se v koupelně moc čarovat nedá. Díky umístění okna a dveří je rozmístění jednotlivých prvků víceméně dané. Umístit umyvadlo vedle sprchového koutu místo pračky by také bylo možné, ale není tam tolik místa, a navíc by vůbec nepůsobilo hezky, když by se otevřely dveře, a první, co by nám padlo do oka, by byla pračka. Rozměr sprchového koutu je 90 x 90 cm.

Druhá varianta je dispozičně stejná, jako první, pouze místo polic nad pračkou je umístěna skříňka a skříňka přibyla také pod umyvadlem. Sprchový kout měří 90 x 90 cm.

Barevné řešení je opět ze série Margareta, tentokrát pouze červená a bílá. Červenou dlažbu jsem nahradila bílou, je červeně vyspárována, protože bílé spáry na podlaze se špatně udržují a rychle zežloutnou a šedé nevypadají tak pěkně. Sprchový kout je zvýrazněný červeným obkladem, pouze linka, která jde po obvodu celé koupelny je v místě sprchového koutu bílá. Červený je také sokl kolem celé koupelny.

Třetí varianta je opět červeno-bílá, ovšem ze série Textile – Red a White. Dlažba je červená, v bílých obkladech je jakoby „náhodně“ rozmístěno několik svislých pruhů. Skříňka pod umyvadlem je provedena v bílém laku, skříňku nad pračkou vystřídal tématický obraz lodě. Sprchový kout je čtvrtkruh 90 x 90 cm.

Všechny tři varianty mají stejnou dispozici a barvy, ale myslím si, že koupelna vypadá pokaždé jinak.

A jak se řešení koupelny líbí vám? Napište nám to.

Další návrhy pro naše čtenáře: Čtenář David, který si kupuje byt a přemýšlí nad jeho rekonstrukcí, nás požádal o návrh kuchyně. Nechali jsme mu tedy připravit čtyři varianty.