Výhled vpravdě slovenský

Sto metrů nad Dunajem mají v jednom z čtyřhvězdičkových hotelů nedaleko výstaviště tento exkluzivní výhled. Pisoáry v tomto bratislavském hotelu zajímavým způsobem kombinují tradice Slovenska s jeho moderní podobou.

Nejvýše umístěné toalety světa

Hrdým titulem „nejvýše umístěný záchod světa“ se pyšní tato ruská toaleta. Využívají ji kosmonauti na vesmírné stanici ISS. Vznikla sice v Rusku, ale financovaly ji Spojené státy americké – přišla je na 19 milionů dolarů, v přepočtu asi 400 milionů korun. Na ISS se tento záchod objevil roku 2009, kdy nahradil už zastaralý modul Zvezda. U něj kosmonauti nejvíce nesnášeli, že jim neposkytoval dostatek soukromí a také spotřebovával příliš energie…

Australský výhled

Jako záchody s nejlepším výhledem v Austrálii prosluly tyto veřejné toalety jménem Doon Doon. Našli byste je na hoře Mt. Warning v severní části Nového Jižního Walesu.

Až ke Kimovi

Jižní Korea je bohatá země a hlavní město Soul je její perlou. Jednou z těch méně známých památek, které stojí za zhlédnutí, ale kam průvodci příliš často nemíří, jsou nejvýše položené veřejné záchodky města. Mají je v nejvyšším patře mrakodrapu Seoul Tower a tvrdí, že za dobrého počasí je z nich vidět až do sousední Severní Koreje. Ovšem jen z těch pánských, dámské jsou otočené směrem na jih.

Tady močí manažeři

Nejdůležitější a největší bankovní dům Německa se jmenuje Commerzbank. Sídlí ve Frankfurtu a právě tam je také umístěné její vedení. V nejvyšším patře mrakodrapu v centru města mají nejvyšší manažeři pisoáry, na nichž si mohou uvědomit, jak vypadá svět s nadhledem.

I Pražané mají své vysoko postavené toalety

Nejvýše umístěné záchodky v Praze najdete v Žižkovském vysílači. Pokud se rozhodnete toalety použít, vězte, že jste ve výšce 93 metrů nad zemí.