Chyb se dá na záchodech udělat obrovské množství. Podívejte se na fotografie těch nejhorších, jaké se nám podařilo objevit…

Soukromí: Když se nemyslí na to, že většina lidí má na toaletě ráda soukromí, je třeba to zachraňovat na poslední chvíli. Improvizace ale nefunguje.

Zavírací dveře jsou velmi praktická záležitost. Ale jaký mají smysl, když sice skryjí obličej, ale intimní partie jsou odhalené?

Ďábel je v detailu. I zdánlivá drobnost může použití toalety ne-li úplně znemožnit, tak alespoň velice znepříjemnit. Kde je na této fotografii zakopán pes? Podívejte se na umístění držáku na toaletní papír…

Dveře. Když se nasadí špatně jejich panty, je to vždycky problém. Ale v tak malých prostorách, jakými záchody jsou, mohou udělat obrovskou paseku. Tato toaleta je klasickou ukázkou toho, že někdy v takovém případě musí člověk situaci řešit velmi drasticky.

Na záchod zbývá v domácnosti i ve veřejných prostorách jen zbytek dostupného prostoru. Proto se s ním šetří. Jenže když se přežene, dopadá to tragicky. Fotografie z jedné barcelonské restaurace je hezký případ toho, že nahuštěné zařízení je nepoužitelné.

A zase jedny dveře: tentokrát se otevírají na správnou stranu, ale proč jsou průhledné? Toaleta má poskytovat svému uživateli soukromí – je to ostatně jedno z mála míst, kde ho dnes ještě člověk najde.

Extravagance na záchod nepatří. Majitel této toalety si na ní zřejmě připadá jako na trůnu, ale pro kohokoliv jiného to je dost hrozné.

A nakonec obří průšvih s prostorem. Respektive s jeho nedostatkem: než takovýto záchod, to už je snad opravdu lepším řešením toaleta na chodbě.

Foto: Archiv autora