S umístěním zařizovacích předmětů a sanity už se toho moc udělat nedá - veškeré instalace jsou hotové a hýbat s nimi majitelé domu nechtějí. Také koupelnový nábytek už je zakoupený a jen čeká na své umístění.

Zvolený obklad je ze série Bamboo s designem vodorovně uspořádaných bambusových stonků. K této sérii lze dokoupit také ručníky a osušky se stejným motivem. Obklad je nabízený ve třech odstínech - krémová, béžová a wenge. Mně se zalíbila kombinace krémové a wenge. Jako doplněk k obkladům jsem vybrala 2 cm tenkou listelu Geisha. V nabídce je také širší listela, ale ta už se mi moc nelíbila. Vynechala jsem i dekorační obklad s vložkou Geisha a vsadila na jednoduchost.

Podlaha a sokl probíhající po obvodu místnosti je v tmavém dekoru wenge. Také obklad vany jsem navrhla v tmavším odstínu. Tenkou listelou, která opět probíhá po celém obvodu koupelny, jsem rozdělila světlý obklad stěn. Pro oživení světlého obkladu jsem přidala pruh tmavé kolem okna a za topení. Také obklad za toaletní mísou je z wenge, pouze spodní pás je v kontrastní krémové barvě. Také stěna u sprchového koutu byla oživena pásem tmavých obkladů.

Celkově na mě tato série obkladů a dlažby působí velice příjemně, a panu Ivanovi ji rozhodně doporučuji. Je to klasika, která se mu hned neokouká, a zároveň vůbec nepůsobí nudně. Koupelnový nábytek ze série Lyra, který si majitelé pořídili, je kombinací dekorů světlého ořechu použitého na korpusy a bílé barvy dvířek. Ke zvolenému obkladu se barevně hodí.

Pokud se chystáte na rekonstrukci nebo zařízení nové koupelny také, rozhodně si předem nechte vypracovat od odborníka spárořezy pokládání obkladů a dlažby. Některé detaily dokážou doslova pohřbít jinak pěknou koupelnu. Naopak perfektně promyšlená a do detailů dotažená práce může vaši koupelnu povznést o třídu výš.

A co si myslíte vy? Vybral si pan Ivan dobře?

Návrhy: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz