Bohužel, více informací a požadavků nám nenapsala, takže jsem návrh nechala zcela na své fantazii. (Původní návrh si můžete prohlédnout ZDE).

Designově je návrh možná trochu netradiční - nepočítá s klasickými obkladačkami na stěnách. Místo nich jsem použila břidlici. Toto netypické řešení vypadá velice dobře. Výběr na trhu je dnes široký - od pravé břidlice, která je cenově nejnáročnější, až po její různě barevné imitace. Na podlahu je použita klasická dlažba ve formátu 33,3 x 33,3 cm, ve světlejším šedém odstínu.

Sprchový kout jsem oproti původnímu řešení zvolila čtvrtkruhový, pocitově mi do návrhu zapadal nejlépe - z hlediska propustnosti světla (nechtěla jsem stavět příčku), i prostorově - koupelna nepůsobí stísněně, ale vzdušně a světle i s tmavou břidlicí. Vanu jsem také vybrala oblou, se sprchovým koutem tvoří harmonické duo.

Umyvadla jsem umístila do nejsvětlejší části koupelny - k oknu. Zachovala jsem umyvadla dvě, protože mi to přijde praktické, hlavně pro vícečlennou rodinu. Pokud to prostor umožňuje, je to ideální řešení. Pračku jsem umístila do nejméně viditelného rohu za dveře. Nad ní může (a nemusí) být umístěna skříňka například na ručníky, fén apod. Vedle velkého zrcadla, které celý prostor ještě více prosvětlí, jsem navrhla skleněné poličky na kosmetiku. Vedle pračky a pod umyvadly jsou skříňky se zásuvkou - třeba pro každého člena rodiny jedna.

Deska pod umyvadly je masivní, z tmavého exotického dřeva. Stěnu za zrcadlem jsem vymalovala šedou barvou, ale pro milovníky barev lze použít i jinou - třeba fialovou, nebo kávovou, podle toho, v čem se majitelé budou cítit nejlépe.

www.design-domova.cz