V nejmodernějších koupelnách už nejsou obyčejné termostatické baterie. Těm je konec. Elektronika dnes řídí i takové věci, jako je napouštění vany nebo splachování záchodu.

Nejnovější trendy například ukazují, že elektronika může řídit dům v mnohem širším měřítku. Například moderní elektronické řídicí systémy domu dokážou řídit například podle programu teplotu v jednotlivých místnostech. Centrální systém spouští podlahové topení podle časového plánu – když víte, že přijdete z práce v šest hodin, a první, co uděláte, je, že si půjdete uvařit večeři, následovat bude odpočinek u televize, pak sprcha a spánek, pak se spustí podlahové topení v pořadí – chodba s kuchyní zároveň, obývací pokoj a koupelna. Souběžně s obývacím pokojem se pak temperuje podlaha v ložnici, aby nestudila při odchodu do postele, ale zároveň aby nebylo v pokoji přetopeno.

Tvá teplota

Pak si můžete objednat například termostatické napouštění vody s elektronickou pamětí a regulací Viega Multiplex Trio E3. Malý displej na hraně vany ukazuje navolenou teplotu vody. Jenže je tu také paměť. Teplota a výška hladiny se pro požitek z koupele volí individuálně, v případě potřeby lze hodnoty uložit a vyvolávat pomocí paměťové funkce. Displej také ukazuje aktuální teplotu vody ve vaně.

Jen mávni

Když mohou být bezdotyková otevírání dveří nebo umyvadlové baterie, proč by nemohlo být bezdotykové splachování záchodu. Odpadne tím nehygienické ohmatávání splachovadel neumytýma rukama. Bezdotykové ovládání nemůže být hezčí. Dvě decentní splachovací tlačítka v podobě neúplných kroužků rozdílných velikostí symbolizují splachování velkým, případně malým množstvím vody. Pro spuštění funkce splachování naprosto stačí pouhé mávnutí ruky.