Nápad první – zelené sklo (foto v titulku článku)

Nemusíte být originální jen v tom, že si dáte na všechny stěny mozaiku. Můžete se odvázat a udělat koupelnu opravdu moderní. Podívejte se na tuhle zelenou krasavici. Výrazný kontrast hranatých skříněk a obrazu na stěnách s oblým umyvadlem i vanou je především podtržen netradiční stěnou ze skla. Ta má v sobě navíc zatavenou fólii s digitálním tiskem. Nejlepší na tom je, že stejně udělanou koupelnu si můžete objednat i v Čechách. Grafosklo (tak se tahle technologie jmenuje) je i tady v nabídce. Jaké jsou výhody – sklo nemá spáry, takže se lépe udržuje. Mělo by být ale tam, kde tolik neteče voda, abyste jej nemuseli neustále čistit jako vanovou zástěnu. Takže za umyvadlem je to ideální.

Nápad druhý – výrazný kontrast

Kombinace v odstínech šedé by se mohla na první pohled zdát jako pěkně nudný nápad. Jenže když se vytvoří výrazný kontrast (zde například s fialovou barvou, která je v poslední době stále více v módě), vypadá to skvěle. Takže když se zamilujete do fialové vany, můžete si vzít její kód RAL barvy a nechat si digitálně potisknout dvířka skříněk. Metoda se jmenuje Overface a i my jsme o ní už několikrát psali. Dá se dát prakticky na jakýkoli druh dvířek.

Nápad třetí – prosklená koupelna

Tenhle nápad je vhodný především do menších bytů. Garsoniéry tak mohou být ozvláštněny netradiční koupelnou bez zdí, jen s mléčným sklem. Posuvné dveře výrazně pomohou v šetření prostoru a pro eleganci můžete aplikovat na sklo i nálepky. V nabídce je jich na našem trhu několik stovek.

Nápad čtvrtý – hra se světly

Nemusíte mít koupelnu zalitou prudkým světlem. Ambientní osvětlení pomůže pro lepší relaxaci. Spojení skleněné stěny s výrazným dekorem a podsvětlením se na našem obrázku proměnilo do fantastické atmosféry koupelny snů.


Nápad pátý – jednoduše

Opět tu máme koupelnu s potiskem dvířek Overface. Jenže jde spíš jen o lehký doplněk jakési sportovní koupelny. Jednoduché tvary, kombinace béžová-hnědá a kontrast kruh-čtverec se budou líbit nejen za týden, měsíc či rok. Ale klidně celý život.

Foto: Trachea, J.A.P