Nebojte se výrazných obkladů

Bílá je nudná. Pravda, nezmenší prostor tak, jako barevné obklady, ale využití výrazných barev a tvarů je možné. Jen to nepřežeňte. Místo mozaiky tak dejte do sprchového koutu třeba napodobeniny majoliky nebo portugalských azujelos.

Provence styl

Velmi oblíbený je takzvaný styl Provence. Na trhu je spousta nabídek na doplňky v tomto stylu, takže sehnat košíčky, mýdelníky nebo osvětlení v tomto stylu není vůbec těžké. Ovšem nábytek je už složitější. Ale je. Třeba i skříňky pod umyvadla nebo dokonce celé sety. Můžete si je nechat i dovézt ze zahraničí, některé obchody už standardně dováží své výrobky z USA, Velké Británie či Francie k nám.

Jednoduše

Nápad je to, co dělá styl stylem. Když budete mít jednoduchý stojan na ručníky, bude to vypadat stylověji než polička z IKEA.

Nebojte se toho

Máte dost prostoru? Myslíte si, že standardní prefabrikovaný sprchový kout vám stačí? Tak se podívejte na tuhle krásu. Co myslíte – je lepší sprchovat se v plastové vaničce, nebo tady?

Není to umění

I na záchodě se dá vytvořit zajímavá atmosféra. Stačí udělat záda za záchodem dřevěná, pár poliček, sametová výmalba… A k tomu třeba nějaký zajímavější klozet, který by nevykřikoval na všechny strany, že je nejprodávanější na trhu.

DIY

Tahle zkratka v angličtině znamená Do It Yourself, česky tedy Udělej si sám. A pár věcí si sami do koupelny udělat můžete. Třeba jako tyhle poličky z dřevěných lísek. Vypadají skvěle, že?

Rybina

Velkoformátové dlaždice se hodí skoro všude. Jenže zkuste položit na zem dlaždice malé, třeba v rybinovém (parketovém) vzoru. Uvidíte, jak dostane koupelna jiný vzhled.

Dřevo

Dřevo, trocha historizujících doplňků a klasičtější osvětlení a máte koupelnu jak vystřiženou ze zámeckých interiérů.

Romantika v detailech

Tohle je velmi romantická koupelna. Ale co je na ní tak romantického? Vždyť vana je dost krátká (asi tak 140 cm), nic moc tu není… Ale podívejte se na detaily – výmalba hadrovým vytíráním, antické obklady, ale jen do nejnutnější výšky, a vana kulatá klasického tvaru. A samozřejmě doplňky, jako například nápis na zdi, vázičky nebo lustr.

Ještě jednou dřevo

A ještě tu máme dřevěnou koupelnu. Tentokrát v robustnějším dekoru. Krása, nemyslíte?

Výrazné tapety

Tapety se dnes dají dát i do koupelen. Jsou omyvatelné, nepromokavé a jsou stálobarevné. Takže se nebojte výraznějších vzorů. Odlehčíte je pak třeba takhle krásným umyvadlem.