Pokud nejste úplně rozhodnuti, jakou barvu nebo dokonce jaký druh kamene, raději vybírejte ze světlejších odstínů a méně kontrastních zrn. Neokouká se to tak rychle a jde s tím lépe pracovat co do ostatního nábytku a doplňků.

Výrazné vzory potřebují být doplněny jednoduchostí, nejlépe stejně výraznou bílou barvou. V tomto případě jemný nádech kamene do stříbrných tónů podtrhly navíc výrazně chromované doplňky.

S kamenem pozor, ať to nedopadne jak v římských lázních. Jistá elegance tu sice je, ale přece jen je toho už příliš.

Kontrast stěn a podlahy. To funguje. Ale pozor na světlo a optické klamy, abyste neměli úzkou koupelnu ještě užší apod.

Co je na podlaze, může být vytaženo i na obložení vany a stěny. A pak to vypadá velmi efektně.

Velmi oblíbená je instalace jen do dílčích částí koupelny, jako je třeba sprchový kout.

Milujete bílou? Zamilovali jste se do bílého lesku a chcete ho mít i v koupelně? Velkoformátové dlaždice, tady použité, je dobré doplnit něčím výrazným. A ne zrovna kytičkovanou listelou, ale vysoce kontrastním kamenem. Podívejte, jak tam „zvoní“.

Kámen nemusí být jen na obkladech nebo na podlaze. Z kamene (většinou umělého) se dělají i desky pod umyvadla. Stačí si je jen objednat a můžete si jimi obložit třeba vanu, čímž sjednotíte design.

Výrazné tvary vyniknou spíš ve velkých prostorách. Tenhle obklad by v malé koupelně bez okna vypadal velmi nepěkně.

Dlaždice s imitací kamene je dnes velmi oblíbená. Opět se tu podívejte na jednoduchou rytmizaci s bílou barvou a vtisknutým osobitým stylem dřevěné skříňky.