Záchod pro děti všeho věku

Jak děti rostou, je dobré je stále více zvykat na klasický záchod. Na Amazonu jsme objevili velmi pěkné sedátko 3+1 i s madly. Základ je samotné sedátko, které se může dát jen tak na standardní záchodové sedátko. Do něj se ale také může vložit nočník a upevnit ho do konstrukce s madly. Pak funguje jako klasický nočník, ale s možností pohodlnějšího zvednutí. Mezikrok je ještě v tom, že tato madla se dají přistavět i k záchodu a dítě na něj vyleze samo. Vše je bezpečné a stabilní. Jen se to nehodí do záchodů, které bude využívat více členů rodiny. Hodí se tak ideálně do toalet vyloženě určeným pro děti.

Vana se nevejde, tak sprchový kout?

Když se vám do koupelny nevejde vana, musíte si pořídit sprchový kout. Ale k tomu jsou malé děti, které prostě vykoupat musíte. Řešení je v hluboké vaničce, která spojí vlastnosti vany a sprchového koutu.

Ravak představil sprchovou vaničku Sabina se sedátkem, která může být v půdorysných rozměrech 80 nebo 90 cm a s hloubkou 27 cm. V této vaničce tak můžete koupat děti, můžete tu namáčet prádlo i odpočívat při sprchování na sedátku. Doplnit ji můžete třeba sprchovým koutem Blix, který má speciální tichý posuv bez rizika křížení dveří, jednoduchý systém odklápění skel pro čištění nepřístupných míst a pro vaničku Sabina i možnou sníženou výšku.

Skrytá koupelna

Matteo Thun & Partners navrhli fantastickou sérii koupelnového vybavení pro Rapsel, kde stoprocentní prim hraje dřevo. Opravdu netradiční minimalistický design kryje jak záchod, sprchový kout, tak i umyvadlo. Celý systém může být bez vody považovaný za klasické odkládací plochy. Stejně tak může být jednoduše doplňován celými sety podobně dezénového nábytku, poliček apod.

Ušetřete hromadu peněz. Umývejte si ruce vodou, kterou splachujete

Nádržka na vodu u vaší toalety se nemusí plnit zcela čistou vodou. Vždyť se může plnit i vodou, kterou použijete na mytí rukou. Jak? Když místo horního poklopu nádržky budete mít malé umyvadélko. Takových systémů je na světě mnoho. Především v Asii je toto celkem rozšířený systém. V Evropě se zatím moc neobjevuje. V roce 2011 s tím jako s velkou novinkou přišla firma Roca v konceptu W+W.

Ale když budete hledat, objevíte například i model Caroma Profile nebo jednoduchý univerzální doplňkový set, který můžete instalovat dodatečně. Jmenuje se SinkPositive.

Betonové umyvadlo? Proč ne!

V interiérech se pohledový beton uplatňuje už dlouho. Ale proč z něj nemít i takové věci, jako je umyvadlo či dřez? Vždyť je to tak jednoduché. Největší výhodou je možnost tvorby vlastního designu, velikosti, originálních tvarů. Stačí vytvořit matrici, která následně bude vylita jemným betonem. Ten se dá dále lehce opracovávat a také speciálními nástřiky zcela impregnovat před vodou.

Kdo se nechce s betonovými umyvadly sám dělat, najde na internetu spousty firem, které jsou schopné to vyrobit, mnoho českých designérů by to dokázalo za solidní peníze také nebo můžete objednat již připravené kousky. Třeba v Native Trails apod.