Celá armáda na čištění obkladů

Máte špinavé obklady? Není problém. Že je máte silně špinavé? Také není problém. Čisticí chemie firmy Rako zvládne odstranit klidně rez, vodní kámen, vápenné a cementové usazeniny...

RAKO CL 803 je určen pro běžný, pravidelný úklid. Přípravek pomůže účinně povrchy vyčistit a zároveň v jednom kroku vyleštit. Je určený také na povrchy náchylné k poškození a zmatovatění, jako jsou leštěné mramory, žuly a přírodní i umělé kameny. Obsahuje velmi jemné a neutrální tenzidy, které účinně odstraní i odolné nečistoty. RAKO CL 803 lze použít i na plastové povrchy, například rámy oken. Prostředek je určen pro ruční mytí mopem, případně, pro dosažení plného efektu lesku, hadrem z mikrovlákna. Před použitím se ředí dle návodu. Doporučená cena 169 Kč/0,75 l, 589 Kč/5 l.

I silné znečištění keramických obkladů odstraní koncentrovaný nepěnivý prostředek CL 802 určený na tvrdé povrchy odolné kyselinám, jako jsou keramické a žulové povrchy (není vhodný na materiály na bázi vápence - mramor, travertin). Je vhodný na postavební úklid, kde dosahuje vynikajících výsledků už po prvním použití. Při špatném postavebním úklidu totiž časem dochází ke zvýšenému znečišťování povrchu keramiky z důvodu neodmyté mikrovrstvy cementu. Přípravek účinně působí na cementové zbytky, hlinky po malování, cementové závoje, hořečnaté a minerální usazeniny (rez a vodní nebo močový kámen). Ředí se dle návodu podle míry znečištění. Doporučená cena 169 Kč/0,75 l.

Obklady, umyvadla, vany, sprchové kouty, baterie, ale také vnější části toaletních mís lze důkladně vyčistit pomocí CL 804. Přípravek snadno odstraňuje skvrny a nánosy vodního kamene. Obsahuje lesk, který zpomaluje znečištění povrchu a dlouhodobě zlepšuje vzhled leštěných a chromovaných povrchů. Aplikuje se přímo na znečištěné povrchy, poté se nechá několik minut působit. Na závěr se povrch vyčistí houbou a opláchne vodou. Přípravek se používá koncentrovaný, nanáší se pomocí rozprašovače. Doporučená cena 129 Kč/0,75 l, 469 Kč/5 l.

Proti mastnotě a zapečenému jídlu i ve studené vodě

Nová generace mycích prostředků na nádobí Pur vylepšuje účinnost mytí i při nízkých teplotách vody. Díky obsahu speciálních enzymů dokáže nový Pur Cold Boost o 50 % lépe odstranit připečené škrobové zbytky, než tomu bylo u jeho předchůdce. Aktivní látky v přípravcích Pur Cold Boost pronikají do hloubky nečistoty, kde aktivně působí, na rozdíl od tradičních přípravků na mytí nádobí, které působí jen na povrchu nečistot. Dokážou tak rozbít i velmi odolné připečeniny, jako jsou zbytky těstovin, připálená rýže, nebo zapečené brambory.

Kromě vypořádání se s mastnotou a připečenými zbytky jídel je nový Pur Cold Boost účinný i ve studené vodě. Pur Cold Boost je k dispozici od 1. března 2015 v maloobchodním prodeji ve velikostech 450 ml, 900 ml a 1,35 l za doporučenou cenu 29,90 Kč, 49,90 Kč a 74,90 Kč.

Aby dřevěná podlaha nezestárla

Dřevěné podlahy mají tendenci vysychat. Jak dřevo vysychá, objevují se škvíry a praskliny. Podlaha ztrácí postupem času lesk i barvu a opticky i fyzicky stárne.

Lanolin je přírodní vosk, který má široké využití. Díky jeho zvláčňujícímu a zjemňujícímu efektu si získal nezastupitelné místo v kosmetice. Navíc se používá jako vyživující látka s impregnačními vlastnostmi pro celou řadu materiálů.

Proto specialisté v laboratořích vyvinuli novou recepturu ochranného čističe na podlahy Alex Protection Extra s obsahem lanolinu, který obnovuje přirozenou krásu dřeva a prodlužuje jeho životnost. Lanolin působí v přeneseném slova smyslu také jako ochranný štít, chrání podlahu před vlhkostí a skvrnami. Doporučená cena 113,90 Kč.

S levandulí na toaletu

Vůně levandule je neuvěřitelně opojná. Mnoho lidí ji miluje a dnes si ji může dopřát i na toaletě díky novým WC blokům Bref Power Aktiv ve tvaru populárních kuliček. Nová varianta Bref Power Aktiv Lavender provoní toaletu vůní levandule, která je známá svými aromatickými a léčivými účinky. Používala se od pradávna ke zklidnění, kosmetickým účelům, nebo jen tak, pro dobrou náladu.

Receptura Bref Power Aktiv přitom i zde v sobě skrývá čtyři funkce, které vaší toaletě dodají hygienickou čistotu, dokonalou čisticí pěnu, ochrání před vodním kamenem a navíc poskytnou nádhernou dlouhotrvající svěžest.

Bojujte proti plísním

Vysoce účinným prostředkem v boji proti plísním jsou přípravky na bázi chloru Savo Proti plísním a Savo Proti Plísním Koupelna. Savo je nyní k dostání v lahvi s praktickým rozprašovačem. Ten zajišťuje velmi snadnou manipulaci a likviduje plíseň i na těžko dostupných místech. Na postižené místo aplikujte nástřik ze vzdálenosti 15 až 20 cm a nechte působit 20 minut. Povrch poté opláchněte vodou a nechte uschnout. Postup můžete v závislosti na rozsahu zamoření aplikovat vícekrát.

Doporučená cena je 84,90 Kč.

Aviváž, nebo kosmetika?

Značka Silan společnosti Henkel se inspirovala nejnovějšími trendy z oblasti kosmetiky a přichází s novou řadou aviváží Silan Soft & Oils s obsahem vybraných vonných olejů. Nová inovativní receptura se rychle vstřebává, dokonale uhlazuje textilní vlákna, a jemně tak pečuje o prádlo při každém praní. Prémiová řada Silan Soft & Oils je k dispozici ve třech podmanivých vůních – zlaté, modré a fialové.

Silan Soft & Oils je k dispozici ve dvou velikostech – v 750ml a 1,5l provedení za doporučenou maloobchodní cenu 69,90 Kč (750 ml) a 139,90 Kč (1,5 l).

Konec vlhkosti v uzavřených prostorách

Vysoká vlhkost nás dokáže potrápit. Zatuchlý zápach nebo dokonce plísně jsou příznakem tohoto problému nejen v koupelně či ve sklepě, ale i v malých uzavřených prostorách. Uzavřené botníky, skříně, šuplíky, ale i kufry aut nebo dokonce sportovní tašky, všude tam se může vyskytnout vyšší vlhkost. Vždyť kdo by neznal zevnitř orosená okna auta nebo charakteristický lehce zatuchlý zápach věcí ze sportovní tašky, kterou vaše ratolest zapomněla vybalit.

Pro takové případy jsou zde absorpční sáčky Ceresit Stop Vlhkosti, které pohlcují vlhkost v malých uzavřených prostorách a navíc místo provoní příjemnou vůní. Dáte přednost levanduli, nebo si vyberete některou z novinek s vůní čerstvě natrhaných broskví nebo lehkou osvěžující vůní jara?

Absorpční sáčky Ceresit Stop Vlhkosti použijete velmi jednoduše. Po vybalení z ochranné fólie položíte sáček na požadované místo bílou stranou nahoru. Speciální tkanina na povrchu propouští vlhkost pouze dovnitř a brání jejímu úniku zpět. Sáček vydrží vstřebávat vlhkost po dobu 4–6 týdnů. Doporučená maloobchodní cena dvou sáčků v balení je 85 Kč.