Zlatá v myčce

Somat navázal na úspěch nedávno zavedených Somat gelových kapslí a rozšířil řadu o novou variantu Lemon. Jejich nová receptura dokáže proniknout do zaschlých zbytků jídla, a tak odstraňuje i silné nečistoty. Koncentrovaná gelová receptura navíc rozzáří skleněné nádobí a zajistí mu brilantní lesk. Obal kapsle je rozpustný ve vodě, takže odpadá někdy obtížné rozbalování. Somat GOLD Gel Caps Lemon je v prodeji v balení 36 kapslí za cenu 359 Kč.

Zlatý i gel

Nový Somat GOLD gel je jako jediný gel na českém trhu k dispozici ve dvoukomorové lahvi, která umožňuje unikátní kombinaci aktivních enzymů v jedné komoře a zásaditého čističe v druhé. „Rozdělení enzymů a zásaditého čističe do dvou komor má významnou roli pro zvýšení účinku Somat GOLD gelu. Tyto dvě složky mohou nejlépe fungovat pouze, smícháme-li je těsně před mycím cyklem, jinak by v zásaditém prostředí došlo ke zničení enzymů,“ vysvětluje Jana Očadlíková, marketingová manažerka divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR.

Somat GOLD gel se snadno a rychle rozpouští, začíná tedy účinkovat hned po zapnutí myčky a můžete ho dávkovat dle míry zašpinění vašeho nádobí. Díky gelové konzistenci ho můžete aplikovat i přímo na skvrny silněji zašpiněného nádobí, obdobně, jako postupujete v případě pracích gelů.

Lahve s 600ml náplní zajistí 30 mycích cyklů v myčce nádobí a stojí 179 Kč. Duo-pack 2x600 ml zajistí 60 mycích cyklů v myčce a v obchodech jej koupíte za 359 Kč, zatímco balení se 2x900ml náplněmi zajistí 90 mycích cyklů a pořídíte si ho za 499 Kč.

Zlaté opravdu zlaté

Pokud narazíte v obchodě na nějaké nové, opravdu zlaté tablety Somat Gold ve zlatém balení, nelekejte se. Nezávislý test společnosti Tensioconsult vyhodnotil Somat GOLD tablety jako nejúčinnější na českém trhu, a tak se společnost Henkel rozhodla tuto skutečnost podtrhnout zlatou barvou i na obalech výrobku. Zlatou limitovanou edici tablet do myčky Somat GOLD Micro Active zakoupíte v maloobchodním prodeji od srpna do listopadu letošního roku.

Pěnou na grily a trouby

Zatímco pokrmy z grilu a i samotné grilování je velmi oblíbené, následná údržba grilovacích mřížek již o poznání méně. Pokud se chcete vyhnout pracnému drhnutí kartáčkem a složitému odstraňování připečených pokrmů z grilu, můžete vyzkoušet novinku tradiční české značky SOLO – Pěnový čistič pro grily a trouby. Ten si díky své husté pěnové konzistenci snadno poradí i s velmi odolnými nečistotami a zároveň je k čištěnému povrchu šetrný.

Vysoce účinná pěna zbaví mřížky grilu i trouby či dalších pečicích zařízení nejen zbytků pokrmů, ale také nežádoucí mastnoty a sazí, a zároveň je k čištěnému povrchu šetrná. Postup čištění je velmi jednoduchý – stačí pěnu aplikovat na znečištěný povrch, nechat působit (většinou stačí kolem 1 minuty) a poté setřít hadříkem. Pokud je povrch velmi silně znečištěn, proces opakujeme. Pěna na sebe naváže veškeré nežádoucí nánosy a zůstane jen krásně čistá grilovací mřížka. Pěnový čistič pro grily a trouby SOLO je k dostání například v hypermarketech Albert, Kaufland, Hornbach, Uni Hobby a Baumax za cenu od 79,90 Kč.

Levandule na mytí

Levandule už odkvétá, ale vy můžete cítit její vůni každý den, když myjete nádobí. Tradiční přípravek na mytí nádobí Pur power totiž nyní doplňuje řadu s variantami Lemon, Apple a Grapefruit & Cherry o nový Lavender & White Vinegar. Nová vůně levandule zvítězila v testech spotřebitelů, a to díky příjemným květinovým tónům a atraktivní fialové barvě.

K dostání je v maloobchodě za cenu 29 Kč (450 ml) a 49,90 Kč (900 ml).

Skvrny jsou za 30 sekund pryč

Když máte na oblečení skvrny, které prostě nejdou dolů, nezoufejte. Na jejich odstranění stačí pouhých 30 sekund. Na trh vstupuje nový čisticí prostředek Vanish Gold, který skvrny z barevného i bílého prádla odstraní za tuto krátkou dobu.

Vanish Gold si poradí s mnoha různými druhy skvrn. Je k dostání ve variantě na bílé i barevné prádlo a podle vlastních preferencí si můžete zvolit prášek nebo gel. Při čištění stačí postupovat podle přiloženého návodu. Buďto prostředek aplikujete na skvrnu před praním a pak oblečení dáte do pračky, nebo můžete špinavé prádlo namočit v roztoku Vanish. Podle stáří a zaschnutí skvrn lze přípravek přidat také rovnou do pračky s běžně používaným pracím prostředkem. U velmi odolných skvrn můžete metody i kombinovat.

Kromě variant určených pro bílé a barevné prádlo existuje ještě speciální edice pro dosažení maximálního bělicího efektu. V porovnání se zašedlou látkou dokáže vylepšené složení zesvětlit oblečení až o tři odstíny. Ceny nového Vanish Gold ve verzi gel stojí 254,90 Kč / 940 ml a v práškové verzi 254,90 Kč / 470 g.

Pokaždé jiná vůně

Air Wick přichází s významnou inovací v oblasti interiérových vůní a představuje Life Scents, první řadu neustále se měnících vůní, které kopírují přirozený život. Při každém pohybu provoněnou místností na vás bude čekat jiná příjemná ingredience.

„Běžné vůně nabízejí mix ingrediencí, které spolu ladí a vytvářejí jediné konečné aroma. Ve skutečném životě je to však jinak. Air Wick Life Scents se jím inspiruje a přináší neustále se měnící vůni, ve které spolu všechny tři složky bojují, ale zároveň se rozvíjejí,“ říká Marie Kolmačková, zástupkyně značky Air Wick. „V jednu chvíli tak můžete cítit bílé květy, o něco později nebo o kousek vedle meloun či vanilku. Vůně vás bude při každém kroku překvapovat novými tóny,“ dodává Marie Kolmačková.

Nový a silnější

Populární tekutý WC blok Bref Duo-Aktiv je nyní ještě koncentrovanější, silnější a ve zcela novém kabátě. Vylepšená receptura obsahuje víc aktivních složek, které toaletu vyčistí lépe a poskytují intenzivnější vůni s každým spláchnutím. Bref Duo-Aktiv vyloudí úsměv na vaší tváři, a to nejen díky novému modernějšímu designu ve tvaru úsměvu. Je účinný, a přitom diskrétní. Vybrat si můžete ze šesti voňavých variant, přičemž nejnovější Bref Duo-Aktiv Odor-Stop navíc bojuje proti zápachu a výrazně redukuje jeho intenzitu.