Vana naruby

BetteLux byla a je první vanou vyrobenou ze smaltované titanové oceli s měkkým, splývavým interiérem a mimořádně tenkým lemem vany. Interiér ze smaltované titanové oceli se v některých verzích instalace téměř ztrácel. BetteLux Shape je nová varianta, v níž je vana usazena v otevřeném ocelovém rámu zvýrazněném barvou, přičemž tvar interiéru zůstává zřetelný a viditelný ze všech stran. Výrobek je smaltovaný jak zvenčí, tak zevnitř.

I v architektuře jsou mnohdy nosné konstrukce ozdobným prvkem moderních budov. Koupelnové zařízení se neskrývá, hrdě poutá pozornost jako centrální objekt s ocelovým rámem jako hodnotným designovým prvkem. Rám nejenže přidává barvu, má i svou účelnou funkci: nese vanu a umyvadlo přesně v duchu hesla „Forma následuje funkci.“

Princip designu vany v rámu je elegantní a absolutně otevřený. Vana je smaltovaná ze všech stran, což povrchové úpravě ponechává nulový prostor kompromisům a což také znamená, že funkční aplikace musejí splňovat nejpřísnější nároky na estetiku. To si vyžádalo nové řešení odtoku a přepadu.

Vana tohoto typu nemůže mít viditelný přepad, proto byl ve spolupráci se specializovaným výrobcem odtoků, firmou Viega vyvinut zcela nový systém. Ten i bez viditelné zdířky přepadu dokáže zajistit, aby koupelnu nepostihla žádná záplava. Vodní sloupec ve vaně je neustále elektronicky monitorován, a jakmile přesáhne stanovenou mez, ventil na 15 sekund otevře odtok. Takto průběžně udržuje bezpečnou hladinu, kam vana může být napuštěna. Systém je montován pod vanu v hliníkovém pouzdře ladící barvy, musí být zapojen do elektřiny a má vlastní záložní baterii (pro případ výpadku proudu).

Majolika je zpět

Majolika potěší příznivce tradičních materiálů i moderně naladěné zákazníky. Základní obkládačky s lehce taženým, jemně stěrkovaným reliéfem 20 x 60 cm jsou v nabídce ve třech barvách - bílá, světle šedá, světle béžová. S těmi harmonizují obkládačky napodobující mozaiku 10 x 10 cm. Kombinace reliéfního výlisku a reaktivního inkoustu, který se „propadá“ do spáry, tvoří perfektní iluzi klasické mozaiky, nicméně se jedná o celoplošnou dekoraci 20 x 60 cm mimořádně vhodnou např. pro obkládání kuchyňských prostorů. Charakter povrchu i barevná paleta vycházejí z tradičního stylu tak, aby perfektně ladily s typickými vzory majolikových obkládaček. Právě ty tvoří nosnou část série. Na základních barvách obkládaček 20 x 60 cm je vždy 12 stylových majolikových vzorů (10 x 10 cm), které se záměrně neopakují. Tyto dekorace jsou ve výrazné kobaltově modré barvě na bílém základu, v šedé na světle šedém podkladu a béžové na světle béžovém podkladu.

Kromě majolikové dekorace série nabízí květinové a „pruhované“ dekory 20 x 60 cm, které doplňují vícebarevné listely 60 x 3,5, resp. 60 x 6 cm. Zákazník si může vybrat z několika variant dekorací pro nadčasový, klasický, rustikální i moderní interiér, ať už se jedná o kuchyni, či koupelnu.

Chrome s vodopádem

Nechcete klasický kohoutek? Zdá se vám příliš obyčejný, nebo prostě nechcete mít vystrčený kus oceli do prostoru vany? Chcete něco originálního? Tak dokonalý estetický požitek vám nabídne kovová armatura Ravak Chrome na lemu vany, nabízející požitek vodopádu. Prostě žádný kohoutek, ale velká plochá armatura, ze které voda vytéká v širokém efektním pásu. Vše samozřejmě v dokonalé souhře celé řady Ravak Chrome. V této verzi vyjde na 7990 Kč.

Německá špička

Už od roku 1993 si průmyslový designér Michael Schneider udržuje mimořádné postavení na trhu. Řada jeho inovativních řešení a návrhů pro sanitární společnosti, nábytek nebo stolní porcelán získala nejvyšší ocenění nejen v Německu, ale i v mezinárodní konkurenci.

Pro Steinberg navrhl zcela nový typ umyvadlové armatury s prostým názvem „SÉRIE 240“ představující technologii míchání teplé a studené vody přímo v těle baterie, bez podomítkového tělesa. Novinka se na první pohled odlišuje až puristicky jednoduchým designem s technickým vzhledem. V základu je dodávána v chromu, objednávka je však možná v jakékoliv barvě RAL nebo platina, zlato, bronz, satén, měď.

Voda pod kontrolou

Zajímá vás, kolik litrů vody spotřebujete během sprchování? Nebo kolik stupňů Celsia má protékající voda a jaké jsou celkové náklady na vaši hygienu? Amphiro a1 vám zajistí kompletní přehled!

Víte, že průměrná spotřeba vody na jednu osobu se v domácnosti pohybuje okolo 120 litrů? Že na jednu plnou vanu spotřebujete 150 až 200 litrů vody a na sprchování zhruba třetinu, tedy 30 až 50 litrů? Neradi plýtváte a máte rádi své výdaje pod kontrolou? V tom případě by tato nová technologická vychytávka původem ze Švýcarska neměla chybět i ve vaší domácnosti. Zajistí vám kompletní a okamžitý přehled o vaší spotřebě vody během sprchování nebo koupání. Tento jednoduše nastavitelný a odolný přístroj vám na přehledném displeji ukáže aktuální teplotu a spotřebu vody společně s povedenou animací, kterou uvítají především vaše nejmenší ratolesti.

Automaticky

Rychlost nastavení požadované teploty, její udržení i při kolísání tlaku vody a bezpečnost při používání malými dětmi nebo lidmi se zhoršenou motorikou. To jsou hlavní výhody termostatických baterií. Nová termostatická baterie JIKA Mio je vybavena ventilem, jenž smíchá vodu do požadované teploty do 7 sekund.

Termostatická baterie JIKA Mio potěší i z hlediska úspor vody. Je vybavena tlačítkem Eco stop, které oznámí, že bylo dosaženo průtoku vody 50 %. Pokud je požadován silnější vodní proud, je třeba tlačítko stiskem odblokovat. Baterie udrží stejnou teplotu i v případě kolísání tlaku přiváděné vody nebo její teploty. Pokud se zastaví přívod studené vody do baterie, zabudovaný termostat ihned vývod vody ze sprchy či kohoutku zablokuje, aby nedošlo k opaření.

Termostatickou baterii JIKA Mio lze pořídit v podobě sprchového termostatického výškově nastavitelného sloupu, nebo jako vanový termostatický výškově nastavitelný sloup s duálním přepínačem.

Ten je vybaven teleskopickým sloupkem, takže ho lze výškově upravit v rozmezí 40 centimetrů. Pohodlně se tak osprchují jak výškově průměrní lidé nebo děti, tak i dlouháni. Nahoře je pak vybaven hlavovou sprchou o průměru 20 centimetrů a ruční sprchou s třemi funkcemi. Zakoupit ho lze za 8 992 Kč (včetně DPH).

Dodatečně i se sprchou

Dodatečná instalace sprchovacího WC je vždy složitá, pokud není instalační prvek již předem připraven od výrobce s odpovídajícími přípojkami. Tyto instalační prvky jsou však velmi rozdílné podle typu a výrobce. Na nový instalační prvek pro sprchovací WC Eco Plus od firmy Viega mohou být nyní připojeny nejrůznější typy sprchovacích WC a příslušenství sprchovacích WC. Přípojky jsou ukryty pod odnímatelnou skleněnou deskou. Díky tomu je možná i dodatečná instalace sprchovacího WC nebo vhodného nástavce.

Nový prvek Eco Plus pro sprchovací WC je již z výroby připraven pro připojení elektrického proudu a vody. Přípojky jsou ukryty za elegantní skleněnou deskou, která je dodávána ve třech variantách pro různé typy sprchovacích WC a nástavců sprchovacích WC. Deska je odnímatelná, pro dodatečnou úpravu a napojení přípojek. WC může být připevněno v pěti různých výškách od 310 mm do 390 mm.

Minimalistický nábytek

Nová kolekce Roca Prisma je laděna do minimalistického stylu, který umožňuje kombinovat jednotlivé kusy podle vlastních preferencí. Zahrnuje jednak umyvadlové mísy, umyvadlové skříňky nebo police, integrované věšáky na ručníky, tak i zrcadlo s LED podsvícením. Velkou výhodou kolekce je její adaptabilita na jakýkoliv prostor. Umyvadla mohou být totiž volně zavěšena, integrována do skříňky nebo jako součást jednoduché kovové konstrukce. Pořídit je můžete buď bez, nebo s boční odkládací plochou.

Pod umyvadlové skříňky ve variantě s jedním nebo se dvěma šuplíky navíc skrývají dodatečnou vnitřní zásuvku na drobné doplňky. Šuplíky jsou plně vysouvatelné, což umožňuje lépe daný prostor využít a k uloženým věcem se snadno dostat. Nábytek je možné pořídit v bílém, šedém nebo dřevěném designu. Příjemným doplněním kolekce jsou dvě varianty zrcadel s LED podsvícením. Varianta Comfort v sobě ukrývá systém na odmlžení a také světlo aktivované pomocí bezdotykových senzorů.