Litina ve dřevě

Vana Roca Newcast Savanha se již od roku 1921 vyrábí z nejtrvanlivějšího a zároveň nejklasičtějšího materiálu pro výrobu van – litiny. Tloušťka stěny včetně silné vrstvy smaltu, který je velmi odolný vůči vnějším vlivům, je pouze 8 mm. Newcast Savanha vyžaduje dostatek prostoru v koupelně, jedině tak vynikne její jedinečnost. Rozměry této vany jsou 170 cm na délku a 85 cm na šířku, celkový obsah je 222 litrů. Náročnější klienti si také přijdou na své v netradiční limitované verzi Woodline. Oproti obdobným modelům je ozvláštněna velice zajímavými podpěrami z třešňového dřeva, které se dají využít jako šikovné odkládací poličky. Dodává se v bílém i šedém provedení s praktickou protiskluzovou úpravou antislip.

Prádlo ve stohu

Stohovatelné koše na prádlo Brabantia vynikají nejen svou praktičností, ale také nápaditým designem. Jejich předností je vhazování prádla přední stranou, díky čemuž můžete box umístit pohodlně do police či skříňky, a v případě, že máte větší množství prádla, můžete pořídit více boxů a poskládat je na sebe. Při praní pak prádlo jednoduše vysypete do pračky horním otvorem. Zároveň pokud koš nepoužíváte, lze jej snadno složit a uschovat. Kapacita jednoho boxu je 35 litrů a kromě prádla dobře poslouží například také na hračky pro děti. Koše jsou k dostání v několika barevných provedeních (šedá, mátová, černá, červená) za 839 Kč.

Black in Style

Viega rozšířila svoji úspěšnou sérii ovládacích tlačítek Visign for Style 10 o noblesní černou barvu jako vhodný doplněk tohoto stylu. Rovné a pravoúhlé linie, střízlivá elegance a rovněž překvapivě štíhlý boční profil jsou charakteristické pro tato ovládací tlačítka ze série Visign for Style 10. Podstatné funkční znaky, jako jsou tlačítka pro velké a malé množství vody při splachování, jsou samozřejmou součástí výtvarného řešení. Ušlechtilý povrch, založený na materiálech z umělých hmot s vysokou užitnou hodnotou, pak zaručuje dlouhou životnost.

Celá řada je k dispozici pro WC a také pro pisoáry. V obou případech lze vybírat z aktuálních barev sanitárního zařízení - chromové, nerezové oceli, bílé-alpin, pergamonové, matového velurového chromu a nově tedy také černé. Na přání zákazníka může výrobce realizovat také zvláštní barvy, jako například efektní tóny nebo zvláštní kovové barvy.

Matrix ve sprše

Nechceme vám představovat televizi do sprchy, na které byste se mohli znova podívat na slavný sci-fi film, ale náš tip je sprchový kout se stejným názvem od společnosti Ravak. Konstrukce je vyplněna 8milimetrovým bezpečnostním sklem ošetřeným přípravkem AntiCalc, který slouží jako ochranná vrstva proti znehodnocení skla vodním kamenem. Posuvný systém dvoudílných dveří zajišťují kolečka o průměru 20 mm s bezúdržbovými nerezovými ložisky pohybujícími se v drážkách. Tento mechanismus brání zadrhávání a křížení posuvných dílů a zaručuje bezporuchový a tichý chod posuvných dveří. Sprchové dveře díky posuvu neubírají prostor v koupelně, neobtěžují a neodkapává z nich ani voda na podlahu tak, jak se stává u koutů s pantovým otevíráním. Sprchový kout Matrix může nechat i výjimečně vyniknout keramické dlažbě na podlaze, protože neobsahuje klasický spodní profil, který by strhával pozornost. Je nahrazen prahovou lištou s fixačním vodítkem.

Luxusní styl sprchového koutu Matrix ještě více podtrhne nerezový odtokový žlab, který nabízí Ravak v nejrůznějších rozměrech a designových provedeních. Sprchový kout Matrix se dobře doplňuje s moderními hranatými vanami, jako jsou například volně stojící Freedom R nebo klasická obdélníková vana FORMY. Má tři různá provedení rámu (bílá, satin, lesk) a umožňuje instalovat jej v kombinaci s pevnou stěnou do čtvercového či obdélníkového uspořádání či zasadit jako samostatné dvoudílné posuvné dveře do sprchového výklenku.

Kubismus v baterii

Kdo má rád ostré hrany, přímé linky bez oblin, kubismus, ostrý tvar, základní vyjádření prostoru, tomu učaruje vodovodní baterie Eurocube Joy od Grohe.

Robustní konstrukce, vyvážené proporce a 100% kubický vzhled – to jsou charakteristické prvky architektonického poselství této řady vodovodních baterií. Jsou téměř „příliš“ krásné ke každodennímu používání. Vysoce moderní a pohodlný joystick vybavený technologií GROHE FeatherControl však dokazuje naprostý opak a zaručuje nebývale precizní ovládání baterie s dlouhou životností.

Grohe FeatherControl technologie kartuše zajišťuje nebývale snadné a ergonomicky bezchybné ovládání. Kartuše je dále vybavena speciálním těsněním, které brání vniknutí vody do její vnitřní konstrukce. Jedinečná glazura keramických disků dále zaručuje dlouhotrvající a mimořádně komfortní ovládání proudu vody a její teploty. Patentované mechanické zpracování joysticku zaručuje jeho odolnost a přesvědčivou stabilitu.

Řada Eurocube Joy je kompletním koupelnovým řešením. Pákové umyvadlové baterie jsou k dispozici ve velikostech S, M a XL, což znamená, že pokryjí všechny myslitelné preference zákazníků a budou vhodné pro všechna existující nebo vybraná umyvadla. Součástí řady jsou dále nástěnné baterie se dvěma různými délkami výpusti, které díky nejnovější technologii podomítkové instalace vyžadují pouze minimální zásah do koupelnového zdiva.