Jedna řada, různé tvary

Roca Inspira je novou kolekcí, která nabízí sanitu hned ve třech provedeních: Round, Soft a Square (na fotografii). Každá z variant navíc dává prostor pro kombinaci s různým nábytkem i doplňky. Koupelnu si tak můžete konfigurovat podle vlastních estetických i funkčních preferencí v rámci jediné kolekce. Vyberete si tu, která vám nejlépe vyhovuje, anebo je mezi sebou nakombinujete, a vytvoříte tak elegantní, moderní a funkční styl. Nábytek Inspira obohacuje celou kolekci. Skříň je vybavena vnitřními zásuvkami, je k dispozici ve třech velikostech (600, 800 a 1000 mm) a je dostupná ve třech odstínech.

Posviťte si na sebe

Máme pro vás tip na zajímavé kosmetické zrcátko s trojnásobným zvětšením. Pochází od firmy Sencor, má v sobě zabudované diody, které vám tvář pořádně osvítí, takže v odrazu o průměru 12,5 cm uvidíte i ty nejmenší detaily, abyste je mohli vylepšit. Výborné je, že může sloužit jako cestovní i jako nástěnné. Je totiž napájeno tužkovými články AAA.

Betonové skříňky?

Nekonfliktní šedý dekor totálně vede v dnešních interiérech. Ve spojení se surovým betonem či jeho reálnou imitací se stává nadčasovým laděním interiéru, koupelen nevyjímaje. Zkuste se zamyslet nad tím, jestli beton není přesně to, co se vám líbí. A nemusí to být zrovna pohledový beton na stěnách či stropě. Vždyť takový beton v panelákové koupelně není úplně „pohledový“. A tak můžete mít betonové skříňky. Samozřejmě, že ne skutečné. To byste asi na umakartovou zeď nepřipevnili. Jde o zajímavou imitaci od Dřevojasu. Betonový laminát na řadě Ambiente vypadá opravdu dokonale.

Baterie s dávkovačem mýdla

Společnost Sanela představuje novou revoluční technologii v umývání rukou. Tohle je opravdu zajímavé. Společnost Sanela představila novou bezdotykovou baterii s integrovaným dávkovačem mýdla. U nové baterie SLU 45MD (pro jednu vodu) a 46MD (pro teplou i studenou vodu) je dávkovač tekutého mýdla integrovaný přímo do těla baterie, půllitrová nádoba na mýdlo je ukrytá pod umyvadlem.

Infračervená čidla musí spolehlivě pracovat v různých instalacích, a tak je tu speciální software, který se po instalaci baterie sám postará o přesné nastavení citlivosti. Zjednodušeně řečeno se čidlo kolem sebe „rozhlédne“ a nadefinuje si všechny potřebné parametry. Bezpečnostní funkce tekoucí vodu automaticky vypne po 5 minutách. Díky úspornému perlátoru (sítko zajišťující provzdušnění vody) je průtok 6 l za hodinu. Systém funguje tak, že na sekundu pustí vodu, pak má půl sekundy pauzu, pak nadávkuje mýdlo, dá dvě sekundy pauzu a podle nastavení pustí vodu.

Baterie SLU 45 MD a 46MD s půllitrovou nádobkou na mýdlo se prodávají za doporučenou cenu od 11 800 Kč s DPH.

Odtok na 70 mm

Vyřešit dostatečný průtok přes zapuštěný odtokový žlab, zachovat nepropustnost proti pachům a co nejvíc snížit jeho stavební výšku, to nejde jen tak. Jsou to požadavky, které jdou skloubit jen obtížně. A tak Viega připravila sprchové žlábky Advantix, které jsou integrovány do podlah se stavební výškou pouhých 70 mm – a to při zachování odtokového výkonu 0,4 l/s. To vyhoví i moderním wellnessovým sprchám. Jejich výkon se například díky eco, smart, jet nebo joy technologii pohybuje zpravidla mezi 0,1 a 0,2 l/s.

Vana bez přepadu

Vana bez přepadu je naprostý nesmysl. Stačí jednou zapomenout a máte vyděláno na malování nejen svého bytu, pokládku nových parket, ale na malování i u sousedů, štukování a podobné radosti. Jenže u společnosti Bette můžete mít celou hromadu smaltovaných van bez přepadu. Tedy bez viditelného přepadu. BetteSensory je totiž přepad neviditelný. Vodní sloupec ve vaně je soustavně elektronicky monitorován, a pokud tlak vody přesáhne stanovenou úroveň, ventil na pár sekund otevře výtok a patřičně upraví objem vody ve vaně. Výše minimální a maximální hladiny vody jsou dány z výroby, ale samozřejmě je možné jejich hodnoty změnit podle přání zákazníka a výšky vany.

Sofistikovaný design systému elektronické regulace odtoku a přepadu také zajišťuje, že vždy a za všech okolností voda odtéká plynule. Nánosy mýdla, pěny, ani vlasů nemají prakticky vůbec žádnou šanci se usadit. Jemným stiskem ventilu lze vodu vypustit ručně, pokud je třeba. Opětovným stiskem krytu ventilu jej znovu uzavřete.