Pokud chceme, aby naše koupelna hned tak "nevyšla z módy", nemůžeme skočit na špek pomíjivým trendům, jakými jsou například černá barva v roce 2018 nebo hitovka v podobě baterií z růžového zlata. Měli bychom se spíš zamyslet, kam se koupelnové trendy ubírají obecně v delším časovém horizontu. Můžeme třeba vysledovat, že je kladen důraz na bezespárové povrchy, které se snadno udržují. A také je už všeobecně známo, že by se koupelně mělo vyhradit více místa, aby se stala tou pravou oázou klidu a pohodlí.

Podle německého designéra Wernera Aisslingera se prostředí koupelny čím dál více propojuje s celkovým interiérem domu či bytu: „Bydlení se stává hybridnějším. Už není žádoucí mít oddělené prostory s odlišnými účely, všechno se překrývá, všechno se spojuje. Stejně jako propojujeme rodinný život s pracovním, stejně tak vytváříme i multifunkční prostředí ve svých obydlích.“

Zmíněné propojování je znát i na rostoucí oblibě vany či sprchového koutu umístěných přímo v ložnici. Tak daleko ale jít nemusíme. Stačí, když koupelnu zařídíme v podobném stylu, jaký jsme zvolili pro interiér obývacích prostor - napojena tak bude aspoň vzhledově. Barvy a vzory potom budou vycházet spíš z barev a vzorů použitých ve zbytku domu než z avizovaných trendů koupelen pro určitý rok. Účelem je, abyste například nepřecházeli z obýváku plného hřejivých dřevěných prvků do studené koupelny obložené nazelenalými kachličkami.