Pokud jste se rozhodli, že dlažbu v koupelně opravdu nechcete, máte na výběr několik možností. Důležité je, aby podlaha odolávala vlhkosti a snesla nějaké ty cákance vody. Dále by měla být protiskluzná, trvanlivá a lehce čistitelná. A v neposlední řadě pod ni nesmí zatékat. Precizní pokládka je tedy nutností.

Výše uvedené vlastnosti může splňovat vinyl, dřevo, korek, epoxidová stěrka, a dokonce i laminát. Ale také nemusí. Záleží na tom, jaký druh výrobku se použije a jak se dodatečně upraví. Například stěrky samy o sobě voděodolné nejsou, jejich povrch se musí uzavřít olejováním či speciálním lakem. Jestliže se nám líbí dřevo, měli bychom se ujistit, že je koupelna dobře odvětrávaná, a vybrat exotickou dřevinu typu teak, která snáší vlhkost lépe než dřeviny domácí. Dřevěné podlahy do koupelny se pro jistotu ještě ošetřují impregnací či přípravky proti plísním. Důkladně přelakovat by se měl i korek.

Co se týče vinylových podlah, existují mezi nimi velké rozdíly v kvalitě a odolnosti. U výrobce se proto nejprve přesvědčte, že je vámi zvolený typ vhodný do koupelny a snese větší zátěž. Kvalitní a správně položená vinylová podlaha se může v koupelně nakonec osvědčit jako vděčná a cenově dostupná volba. Navíc je nabízena v nepřeberném množství dekorů, včetně imitace dřeva a kamene.

Je známo, že laminát si s vodou nerozumí. Dneska se už ale vyrábějí i speciálně upravené laminátové podlahy, které vodě odolají. Voděodolná úprava nicméně není samozřejmostí, po tomto typu laminátu je třeba zapátrat a také za něj více zaplatit.