Černou barvu můžeme zvolit například u koupelnové dlažby. Tmavá podlaha nevadí ani v malé koupelně, pokud stěny nesou kontrastní světlé obklady. V retro koupelnách ve starších bytech a domech může vypadat pěkně dlažba šachovnicová. Nejlépe s ní bude ladit volně stojící vana, starožitný toaletní stolek a zelené rostliny.

Moderní minimalistickou bílou koupelnu elegantně doplní třeba zrcadlo v černém rámu nebo tapeta s černobílým geometrickým vzorem pokrývající jednu stěnu. Vysoký lesk a nádech luxusu koupelně dodá černá lesklá mozaika, která rozbije jednotvárnost bílých obkladů. V dnešní době není problém sehnat ani černou vanu nebo umyvadlo. V tom případě ale stěny i dlažbu ladíme do barev co nejsvětlejších, aby na nich tmavá sanita patřičně vynikla, a nepřipadali jsme si tu jak v krematoriu. Krásná bude i kombinace černé sanity se světlým dřevem.

Obecně platí, že čím je koupelna menší, tím více bychom v ní měli s černou barvou šetřit. Akcent černé může místnosti dodat třeba jen černý rám sprchového koutu nebo naprosté drobnosti, jako stojan na kartáčky či dávkovač na mýdlo. Pro inspiraci nahlédněte do galerie.