Veliké, symetrické rohové vany jsou koncipovány tak, aby se do nich vešly i dvě osoby najednou. Roh bývá často vyplněn stupínkem, kam si můžete postavit skleničku se šampaňským a svíčku. Máte-li prostornou koupelnu a necítíte se ohroženi stoupajícími účty za vodu, spolu s vanou si pořídíte požitky doslova lázeňské. A protože se rohové vany vyrábějí většinou z akrylátu, nebývají ani nekřesťansky drahé.

Symetrické rohové vany mívají nejčastěji rozměry 140 x 140 nebo 150 x 150 cm, a zabírají tudíž více podlahové plochy než klasické vany o rozměru 170 x 70 cm. Roh se přitom využívá jen jako sedátko nebo odkládací plocha, není ani praktické nad něj instalovat rohové police, protože se k nim nenatáhnete. Do menších koupelen se proto doporučuje volit spíš vany asymetrických rozměrů, které se mohou konkrétnímu prostoru zcela přizpůsobit. Často k nim seženete i padnoucí zástěnu, takže získáte vanu a sprchu v jednom.

Protože se rohové vany liší vnitřním členěním, je vhodné si je v prodejně vyzkoušet "nanečisto" a zjistit, jak se vám v nich sedí, zda v nich můžete natáhnout nohy atd. Počítat se musí také se ztíženou údržbou - roh se čistí hůře, osoby menšího vzrůstu musejí do vany přímo vlézt, aby se dostaly ke všem záhybům. Z hlediska ekologického je pak na místě vzít v úvahu i objem vody, který vana pojme. Oproti klasickým obdélníkovým vanám spotřebují vany rohové vody většinou více, což se promítne na vyúčtování.

Místo klasické baterie se u rohových van upřednostňuje napouštění přepadem přímo v prostoru vany. Je to řešení nejen elegantní, ale i bezpečné, protože baterie nikde nepřekáží a nikdo se o ni neuhodí, zejména když se koupete ve dvou.