Je přirozené, že luxusnější kousky kosmetiky si chceme v koupelně vystavit na poličkách. Většina produktů by však měla být skladována v suchu a temnu, nebo dokonce i při nižších teplotách. Zejména choulostivější krémy a séra je lepší umístit do ledničky, stejně jako výrobky přírodní kosmetiky, která neobsahuje konzervanty a její spotřební lhůta většinou nepřekračuje půl roku.

Teplo a světlo nesvědčí ani parfémům, které z tohoto důvodu raději uchováváme v jejich původní krabičce. Do lednice se ale parfémy samozřejmě nedávají, ideálně jim vyčleníme místo ve spodní poličce koupelnové skříňky, kde bývá chladněji. Ovšem pozor - jestliže máte v koupelně podlahové vytápění, může být i spodní část skříňky příliš prohřátá. V takovém případě je lepší citlivou kosmetiku přestěhovat třeba do toaletního stolku v ložnici, do spodní přihrádky skříně na chodbě apod.

Pudry, řasenky, oční stíny a rtěnky se spokojí s pokojovou teplotou, a tak jim neublíží, pokud je umístíme do vyšších částí koupelnové skříňky. Výjimkou je tekutý make-up, jemuž vyhovuje větší chlad. Z hlediska hygieny pak není vhodné nabírat líčidla ani krémy holýma rukama, protože do nich můžeme přenést bakterie, které se pak vlivem zvýšené teploty a vlhkosti rozmnoží.

Výrobci na svých produktech uvádějí doporučené datum spotřeby, tato doba se ale může při nevhodném skladování zkrátit. Pokud kosmetický výrobek změní barvu, vůni nebo konzistenci, je potřeba ho vyhodit.