Velký rozdíl může přinést už jen praktická vanička na mýdlo nebo chytře umístěný háček, které nejen dobře poslouží, ale mohou také skvěle vypadat. Pohodlí, které s sebou v dnešní době přinášejí třeba automatické dávkovače mýdla nebo bezdotykové kohoutky, je rovněž příjemným bonusem. „Pár základních a vhodně umístěných doplňků zaručí citelnou úsporu místa i času,“ říká Lucie Willanderová ze společnosti Senesi. Na to, kam budeme odkládat prádlo nebo věšet ručníky, bychom podle ní měli myslet již při plánovaní rozmístění běžného koupelnového nábytku.

Opravdový komfort do koupelny přináší moderní technologie. Díky vyhřívané podlaze se jednou provždy zbavíte nepříjemně studené dlažby. S modulovatelnými vytápěnými žebřinami zase během pár okamžiků vysušíte své ručníky – a navíc budete v teple po každé sprše nebo koupání. Dodatečné vyhřívání je praktické i z toho důvodu, že brání zamlžení koupelnového zrcadla. Chcete sledovat váš oblíbený seriál přímo z pohodlí vany? Díky praktickým stojánkům nebo voděodolným pouzdrům na mobil či tablet to dnes není žádný problém.

Moderní koupelna je dokonce schopna poskytnout multimediální zážitky. Vestavěné rádio nebo přehrávač mohou být součástí sprchových koutů či van. Pro ně navíc existují také speciální přídavné sady, které se umějí postarat o odhlučnění při koupání, nebo naopak o fantastický hudební zážitek umocněný zvukovými vibracemi vycházejícími přímo z těla vany.

Ať už sledujete při koupání filmy, nebo si jen chcete vychutnat opravdový relax po dlouhém pracovním dni, neměli byste zapomínat také na správné osvětlení – konkrétně to s nastavitelnou intenzitou světla. Použít ale můžete i LED diody, které vaši koupelnu nasvítí v různých barvách a jejich kombinacích. Řadu z nich pořídíte s dálkovým ovládáním, takže atmosféru koupelny změníte jediným stisknutím tlačítka.

Řada koupelnových doplňků šetří životní prostředí i vaši kapsu. Například sprchové hlavice s chytrou regulací toku dokážou nakládat se spotřebou vody mnohem úsporněji než ty běžné. Moderní termostatické baterie daleko lépe ovládají průtok a regulují teplotu, čímž nejen snižují spotřebu energie na ohřev vody, ale také zaručují příjemnou koupel nebo sprchování – poskytují totiž stálou teplotu vody po celou dobu průtoku. „Stále více domácností chce ušetřit na nákladech a zároveň hledět na životní prostředí. Regulace spotřeby vody a elektřiny je tou správnou cestou a koupelna je ideálním místem pro její realizaci,“ doplňuje Lucie Willanderová.