Co je Mojito? Je to míchaný koktejl, u něhož se používá k přípravě především rum a máta. Pak nějaká ta sodovka, lunetky a spousta ledu. Výhodou Mojita je to, že se může udělat jak v alkoholické, tak i nealkoholické verzi, a stále je to tentýž osvěžující nápoj, který tak rádi pijeme. Pojďme se podívat na Mojito, ale trochu netradičně. Tady máte několik receptů na různá Mojita.

Klasika

Ingredience: světlý rum 4 cl, 3 lžičky třtinového cukru, jedna limetka, deset lístků máty peprné, soda, drcený led.

Do skleničky dáme cukr a mátu a podrtíme je společně, aby máta pustila šťávu. Z půlky limetky vymačkáme šťávu do sklenice a druhou půlku nakrájíme na měsíčky a ještě lehce podrtíme s ledem a mátou. Nalijeme světlý rum. Zasypeme drceným ledem a doplníme sodou.

Strawberry Mojito

Od klasiky se tahle verze liší tím, že před drcením máty s cukrem se do sklenice přidají ještě jahody. Přibližně čtyři až pět, podle chuti.

HLAVNĚ NE TUZEMÁK! Základem je bílý rum. Ne ten vyráběný v Čechách z cukru, ale ten z cukrové třtiny na Kubě, Portoriku apod. Pozor – rum ale nemusí být jen bílý. Použitím cukrového karamelu se rumy dobarvují na tmavší verze, které jsou sladší.

Meloun Mojito

Opět je vše jako u klasiky, jen použijeme meloun. Z něj uděláme vlastně melounový džus rozmixováním, který pak nalijeme na rum a tříšť. Teprve pak doléváme sodou. Barevně se fantasticky rozvrství.

Ginger Mojito

Tahle verze je asi na změnu nejjednodušší. Jde o klasické Mojito, ale nedolévá se sodou, ale zázvorovou limonádou.

Twisted Mojito

Limetka, máta, cukr a tříšť jsou stejné jako u klasiky, ale místo rumu se zde používá vanilková vodka a na dolití jablečný džus.