Tmavá podlaha

Málokdo má odvahu zvolit tmavou podlahu, ale tato kuchyně je jasným důkazem zbytečných obav. Dubová prkna získala charakter ořechové podlahy díky moření tmavou lazurou. Díky tomu se podlaha výrazně zlevnila, a přesto je výsledek působivý a tmavý povrch vnáší do lehkomyslně světlé kuchyně přiměřenou vážnost a eleganci. Milovníci kontrastů ji kromě světlého nábytku doplnili i černou jídelní sestavou.

Bílá kuchyně

Bílá kuchyně je krásná v jakémkoliv stylu, ale historizující rámová dvířka jí dodávají nadčasový vzhled. Díky jednotné barevnosti spodních i horních skříněk působí rozlehlá sestava v obytném interiéru překvapivě lehce a nenápadně. Především horní skříňky odlehčuje kontext bílé výmalby navazující stěny stropu.

Pracovní deska

Pracovní deska z umělého kamene má nádhernou barvu, která harmonicky doplňuje základní barevné schéma postavené na kontrastní kombinaci tmavé podlahy a bílého vybavení. Něžně teple béžová pracovní deska pomáhá zmírnit relativně vysoký kontrast bílé kuchyně s tabákově hnědou podlahou a vytváří rozměrově významnou plochu ve středním tónu. Identická deska na lince i rozměrném ostrůvku kuchyni opticky sjednocuje a dává jí luxusní vzhled.

Keramický obklad

Keramický obklad barevně navazuje na pracovní desku a stejně jako ona zjemňuje kontrast podlahy s kuchyní. Na rozdíl od jednobarevné desky ovšem kuchyni dodává zajímavý detail. Malý formát dlaždic respektuje zvolený lehce rustikální styl, zatímco proměnlivá kresba působí velmi atraktivně a obklad oživuje. Pravidelný rastr spár zjemňuje celkové měřítko kuchyně, která díky němu působí útulněji.

Originální svítidla

Dvojice zavěšených lustříků v byzantském stylu osvětluje pracovní plochu ostrůvku. Třetí svítidlo by osvětlilo dřez a oživilo stávající poklidnou symetrickou kompozici. Nečekaně zvolená svítidla jsou dalším příspěvkem do tohoto nekonvenčně řešeného interiéru, který odvážně a s lehkostí kombinuje moderní s tradičním, rustikální s exotickým a výsledkem je inspirativní koktejl, který působí velmi osvěžujícím dojmem.