Suroviny:

400 g hovězího masa2 – 3 mrkve3 lžíce oleje4 lžičky sojové omáčky1 lžička zázvoru3 – 4 hvězdičky badiánuhovězí vývar

Návod:

Maso nakrájíme plátky a posléze na třícentimetrové plátky a očištěnou mrkev na tenká kolečka. Nakrájené maso dáme na rozpálený olej a za stálého míchání smažíme 2 až 3 minuty. Poté přidáme sojovou omáčku, zázvor a maso necháme smažit další 3 minuty. Přimícháme badián, zalijeme vývarem a přikryté dusíme dokud maso nezměkne (zhruba 1 hodinu). Maso po dobu dušení občas promícháme a podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Asi 20 minut před dokončením nakrájenou mrkev a dodusíme. Nakonec necháme šťávu z masa vydusit na tuk a podle chuti dosolíme.Vhodná příloha: rýže