Dušené hovězí maso s mrkví a badyánem

Dušené hovězí maso s mrkví a badyánem

Suroviny:

400 g hovězího masa
2 – 3 mrkve
3 lžíce oleje
4 lžičky sojové omáčky
1 lžička zázvoru
3 – 4 hvězdičky badiánu
hovězí vývar

Návod:

Maso nakrájíme plátky a posléze na třícentimetrové plátky a očištěnou mrkev na tenká kolečka. Nakrájené maso dáme na rozpálený olej a za stálého míchání smažíme 2 až 3 minuty. Poté přidáme sojovou omáčku, zázvor a maso necháme smažit další 3 minuty. Přimícháme badián, zalijeme vývarem a přikryté dusíme dokud maso nezměkne (zhruba 1 hodinu). Maso po dobu dušení občas promícháme a podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Asi 20 minut před dokončením nakrájenou mrkev a dodusíme. Nakonec necháme šťávu z masa vydusit na tuk a podle chuti dosolíme.

Vhodná příloha: rýže

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Kuchyňská linka, Výroba kuchyňské linky.