Suroviny:

500 g fenyklu300 g ústřic250 g zelených nudlí Tagliatelle100 g kysané smetany2 lžíce másla1 lžíce oleje1 lžíci zahušťovače omáček1 rajče1/2 kostky zeleninového bujónumletý pepřsůl

Návod:

Fenykl zbavíme listů. Hlízu omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ústřice očistíme pilníčkem, silně zašpiněné houby omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby s fenyklem na něm osmahneme. Zalijeme 1/4 l vody a přivedeme do varu. Ve vodě rozpustíme vývarovou kostku a necháme 10 minut vařit. Zatím uvaříme nudle v dostatečně osolené vodě s olejem. Zeleninovou omáčku zjemníme kysanou smetanou okořeníme pepřem a zahustíme. Omyjeme rajče, rozčtvrtíme ho, zbavíme stopky a jádřince. Pak ho nakrájíme na kostičky. Slité okapané nudle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané kostičkami rajčete.