HAJDARÁBÁDSKÁ SEKANÁ

Suroviny:

500 g mletého masa
100 g másla nebo oleje
4 cibule
lusk zelené papriky
hrstka zelené petrželky
4 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky čilli nebo pálivé papriky
1 lžička tlučeného kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička práškového cukru
špetka skořice
1 lžíce kečupu
lžíce worcesterské omáčky
sůl

Návod:

Cibule nadrobno nakrájíme. Polovinu osmažíme na tuku dozlatova. Všechny ostatní ingredience pečlivě promícháme - zelenina je nadrobno nasekaná nebo rozemletá - a zformujeme do šišky. Vložíme na osmaženou cibulku, podlijeme a ve vyhřáté troubě pečeme. Masovou směs můžeme také rozložit po pekáči a péci naplocho. Podáváme s brambůrkami.

Komentáře

Načítám komentáře...