Suroviny:

55 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

70 g nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra Pecorino (tvrdý ovčí sýr) 5 stroužků prolisovaného česneku 4 lžíce najemno nasekané petrželky 2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky 1 lžička soli 150 ml olivového oleje 600 g špaget snítky čerstvých bylinek na ozdobu

Návod:

Parmazán, sýr Pecorino, česnek, petrželku, bazalku a sůl smícháme v misce. Postupně k této směsi přidáváme olej dokud nevznikne omáčka. Mezitím ve velkém hrnci osolené vody uvaříme (10-12 minut) špagety (al dente). Po jejich uvaření je slijeme, necháme okapat a nasypeme je do předehřáté mísy. Poté špagety zalijeme omáčkou, zlehka promísíme a ihned podáváme. Případně je posypeme ještě trochou parmazánu a ozdobíme snítkami čerstvých bylinek. Vhodná příloha: křupavá bageta