Suroviny:
55 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
70 g nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra Pecorino (tvrdý ovčí sýr)
5 stroužků prolisovaného česneku
4 lžíce najemno nasekané petrželky
2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky
1 lžička soli
150 ml olivového oleje
600 g špaget
snítky čerstvých bylinek na ozdobu
Návod:
Parmazán, sýr Pecorino, česnek, petrželku, bazalku a sůl smícháme v misce. Postupně k této směsi přidáváme olej dokud nevznikne omáčka. Mezitím ve velkém hrnci osolené vody uvaříme (10-12 minut) špagety (al dente). Po jejich uvaření je slijeme, necháme okapat a nasypeme je do předehřáté mísy. Poté špagety zalijeme omáčkou, zlehka promísíme a ihned podáváme. Případně je posypeme ještě trochou parmazánu a ozdobíme snítkami čerstvých bylinek. Vhodná příloha: křupavá bageta