Kachna po šumavsku

Suroviny:

1 větší kachna
200 g šunky
500 g žampiónů nebo jiných hub
800 g cibulek nakládaných v octě nebo sladkokyselém nálevu
2 dl bílého vína
30 g soli
2 g mletého pepře
20 g hladké mouky
1/2 l vývaru
kmín
zelená pertželka

Návod:

Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáč a podlijeme vodou a necháme v troubě upéci. Po upečení kachnu vyjmeme. Sebereme trochu tuku, dáme na něj cibulku, nakrájené žampióny, podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a podusíme. Nakonec přidáme zelenou petrželku a šunku nakrájenou na nudličky a podle potřeby ještě šťávu z kachny.

Úprava šťávy z kachny:

Výpek vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme do červena, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, až se tuk odděluje od šťávy. Podle potřeby dosolíme.

Kachnu nakrájíme na porce, podáváme s opečenými brambory a poléváme šťávou.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce bytu, Kompletní rekonstrukce bytu, Rekonstrukce showroomu zdravotnických přístrojů.