Suroviny:

500 g říčních raků (lze nahradit čerstvými mušlemi či garnáty)115 g másla 350 g krátkozrnné rýže1 menší cibule nakrájená nadrobno1 pór nakrájený na kolečka1 bobkový list1 svazeček petrželky2 lžíce olivového oleje1 stroužek česneku utřeného se solí1,2 l rybího vývarusnítky čerstvých bylinekčerstvě umletý černý pepřsůl

Návod:

Raky společně s polovinou nakrájené cibule, pórkem, bobkovým listem a petrželkou vložíme do 850 ml vody, přivedeme k varu a vše vaříme 6-8 minut. Poté raky vyjmeme, necháme okapat a vyloupeme z krunýřů. Dále ve velkém hrnci rozehřejeme 55 g másla a olej. Přidáme zbylou cibuli a česnek, které necháme na másle a oleji zesklovatět. Pak přidáme rýži a asi 1 minutu smažíme. Poté přidáme lžíci rybího vývaru a mícháme, dokud jej rýže nevsákne. Postupně za stálého míchání přidáváme vývar, dokud nebude rýže měkká a nabobtnalá. Poté přimícháme račí maso a prohřejeme. Nakonec ještě přidáme zbylé máslo, sůl a pepř a okamžitě podáváme. Přizdobíme snítkami čerstvých bylinek. Vhodná příloha: čerstvý míchaný salát a čerstvý italský chléb focaccia.