Kartuziánské rizoto s říčním rakem

Kartuziánské rizoto s říčním rakem

Suroviny:

500 g říčních raků (lze nahradit čerstvými mušlemi či garnáty)
115 g másla
350 g krátkozrnné rýže
1 menší cibule nakrájená nadrobno
1 pór nakrájený na kolečka
1 bobkový list
1 svazeček petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku utřeného se solí
1,2 l rybího vývaru
snítky čerstvých bylinek
čerstvě umletý černý pepř
sůl

Návod:

Raky společně s polovinou nakrájené cibule, pórkem, bobkovým listem a petrželkou vložíme do 850 ml vody, přivedeme k varu a vše vaříme 6-8 minut. Poté raky vyjmeme, necháme okapat a vyloupeme z krunýřů. Dále ve velkém hrnci rozehřejeme 55 g másla a olej. Přidáme zbylou cibuli a česnek, které necháme na másle a oleji zesklovatět. Pak přidáme rýži a asi 1 minutu smažíme. Poté přidáme lžíci rybího vývaru a mícháme, dokud jej rýže nevsákne. Postupně za stálého míchání přidáváme vývar, dokud nebude rýže měkká a nabobtnalá. Poté přimícháme račí maso a prohřejeme. Nakonec ještě přidáme zbylé máslo, sůl a pepř a okamžitě podáváme. Přizdobíme snítkami čerstvých bylinek.

Vhodná příloha: čerstvý míchaný salát a čerstvý italský chléb focaccia.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

rozhovorUlice

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka a schodiště, Výroba kuchyňské linky, Skleněný obklad na záda kuchyně.