KOŘENĚNÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ZE ŠÁLU

KOŘENĚNÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ZE ŠÁLU

Suroviny:

800 g hovězího filetu
4 lžíce oleje
4 rané cibulky
1 lžička zeleného pepře
1 lžička hořčice
1 lžíce másla
1 lžička solamylu
1/2 bobkového listu
1/8 l masového vývaru
1/8 l červeného vína
sůl

Návod:

Maso odblaníme špičatým nožem. Půlku bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek, smícháme s hořčicí a 2 lžícemi oleje a maso touto směsí potřeme. Omytou cibuli nakrájíme na nudličky. V pekáčku rozehřejeme 2 lžíce oleje, rychle na něm za stálého míchání osmahneme cibulku. Vložíme maso a dáme péci do trouby. Hliníkovou fólii potřeme máslem, položíme na ni hotovou pečeni, osolíme ji, pevně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeně zředíme masovým vývarem, přimícháme víno a zahustíme solamylem. Přivedeme do varu a vaříme, dokud se lehce neváže. Přecedíme a nakonec ještě omáčku dochutíme.

Vhodná příloha: knedlíčky nebo brambory, míchaný salát s vaječnou marinádou

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně,pece.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka a schodiště, Obložení kachliček, návrh a výroba kuchyňské linky.