KRŮTA NA SMETANĚ SE ŽAMPIÓNY

Suroviny:

900 g krůty (4 porce)
100 g másla
1 cibule
2 dl smetany
1 lžička hladné mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
100 g žampiónů nebo 2 lžíce sušených hub
pepř
sůl

Návod:

Očištěné porce krůty opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme). Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme. Pak přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu, přidáme krůtu a prohřejeme. Přisolíme a podáváme s opečenými brambory nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Koupelna, Rekonstrukce showroomu zdravotnických přístrojů.