Suroviny:

900 g krůty (4 porce)

100 g másla 1 cibule 2 dl smetany 1 lžička hladné mouky 1 lžíce rajčatového protlaku 100 g žampiónů nebo 2 lžíce sušených hub pepř sůl

Návod:

Očištěné porce krůty opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme). Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme. Pak přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu, přidáme krůtu a prohřejeme. Přisolíme a podáváme s opečenými brambory nebo s dušenou rýží.