Suroviny:

1 kuře100+1 mandle250 g strouhaného kokosu400 g másla4 cibule8 stroužků česneku3 lžičky máku3 lžičky tlučeného kmínu1 lžička čilli nebo pálivé papriky1 lžička koření kari1/2 lžičky mletého zázvorušpetka šafránucitrónová šťávasůl

Návod:

Kuře očistíme, naporcujeme a kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Touto směsí potřeme kousky kuřete a necháme odpočinout. Nasekáme cibuli a osmažíme na polovině másla dozlatova. Vložíme kuře, podlijeme a mírně dusíme. Spaříme mandle, oloupeme je, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, umletý mák, čilli nebo pálivou papriku, kmín a vše upražíme na druhé části másla. Poté přidáme směs společně se šafránem a citrónovou šťávou ke kuřeti a osolíme. Dodusíme doměkka a podáváme.Vhodná příloha: rýže